Data publicării:

Andreea Moldovan: Ștefan Voinea avea dreptul să intre în baza de date a RENV

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății, avea dreptul să acceseze RENV, iar INSP a fost înștiințat, a spus secretarul de stat în MS, Andreea Moldovan.

„Practic, această accesare a bazei de date este acordată Ministerului Sănătății, pe un ID comun și a unei parole comune. În cadrul acestei adrese comune am avut fiecare IP-urile proprii pentru accesare, să fie fiecare răspunzător pentru ceea ce face”, a spus Andreea Moldovan.

„Am solicitat acces. Fac o subliniere extrem de importantă: aceste date sunt publice, sunt date la care avem cu toții acces pentru că, de fapt, sunt date care ne privesc pe noi toți. E un acces la niște date care sunt publice”, a adaugat secretarul de stat în MS.

„Avea dreptul pentru că suntem colaboratori în cadrul Ministerului Sănătății și practic e o echipă cu care lucrăm și fiecare dintre noi are acces pentru că e important să comunicăm, să colaborăm”, a conchis, potrivit Mediafax, Andreea Moldovan.

Corpul de Control al prim-ministrului face verificări la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) referitoare la siguranța sistemelor informatice gestionate la nivelul instituției.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel