Andrea Bocelli încurajează oamenii să nu respecte măsurile împotriva Covid-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandra Cheroiu
WhatsApp
Tenorul italian Andrea Bocelli (61 de ani) a atacat guvernul, în cadrul unei conferințe susținute în Senat, spunând că s-a simțiti „umilit și jignit“ de regulile de carantinare impuse în Italia și a încurajat oamenii să respingă distanțarea socială.

Vorbind ca invitat la o conferință susținută în Senat, numită ”Covid-19 în Italia: între informații, știință și drepturi”, tenorul, care a recunoscut recent că a avut Covid-19 cu câteva săptămâni înainte de concertul său de Paște, a spus că a încălcat voluntar interdicția de a ieși în timpul adoptării măsurilor de urgență, arată Mediafax.

”Am o anumită vârstă și am nevoie de soare și de vitamina D”, a spus artistul.

Bocelli spune că nu crede că pandemia a fost așa de rea pe cât a făcut-o guvernul să pară: ”Cunosc foarte mulți oameni, dar niciunul dintre ei nu a sfârșit în Terapie Intensivă. Deci, pentru ce a fost toată această gravitate?”. 

Andreea Bocelli, tată a doi fii din prima căsătorie și al unei fetițe din căsătoria sa cu Veronica Berti, a criticat, de asemenea decizia guvernului italian în privința noilor reguli din școli: ”Am o fată de 8 ani și este de neconceput ca acești copii să meargă la școală separați de o bucată de plexiglass și ascunși în spatele unei măști. Este de neimaginat ca școlile să fie închise atât de rapid, în timp ce cluburile de noapte să fie redeschise. Adică tinerii nu merg să învețe, în schimb merg să își disperseze creierii!”. 

În finalul discursului său, Andreea Bocelli i-a încurajat și pe alții să respingă carantina și izolarea, regulile de distanțare: ”Haideți să refuzăm aceste reguli, haideți să luăm câteva cărți, să ne întoarcem unii spre alții, să ne cunoaștem unii pe alții și să vorbim între noi!”. 

Comentariile cântărețului au provocat indignare pe rețele de socializare, în rândul experților din domeniul științei, al celebrităților și a publicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel