Anchetă privind COVID-19. Poliția a descins la ministrul sănătății
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Anchete de amploare cu privire la gestionarea pandemiei de coronavirus. Mai multe descinderi au avut loc la reprezentanții guvernului.

Poliția franceză a percheziționat locuințele înalților oficiali guvernamentali și ai sănătății într-o investigație privitoare la gestionarea pandemiei de COVID-19. Ministrul Sănătății, Olivier Véran și directorul agenției naționale de sănătate, Jérôme Salomon, se numără printre cei ale căror proprietăți au fost percheziționate astăzi. Descinderile au venit după ce o instanță a lansat o anchetă la începutul acestui an cu privire la modul în care guvernul a tratat pandemia.

Premierul Jean Castex este, de asemenea, anchetat, relatează presa franceză, la fel ca și predecesorul său, Edouard Philippe.

În iulie, instanța a lansat ancheta cu privire la gestionarea pandemiei de către guvern după ce membrii publicului, inclusiv medicii și rudele victimelor, au susținut că a fost o neglijență de ordin penal în gestionarea pandemiei de coronavirus, potrivit BBC.

În prezent, Franța a impus noi măsuri dure în lupta cu COVID-19. Acestea vor intra în vigoare sâmbără, 17 octombrie (vezi AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel