Anca Țurcașiu, interzisă la televizor: Totul s-a întâmplat din cauza curajului meu / video
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Anca Țurcașiu a povestit cum a fost interzisă la televizor.

S-a întâmplat pe vremea lui Nicolae Ceaușescu pe când avea doar 18 ani.

”Doamne, mai țineți minte tunsoarea mea de la 18 de ani? A la Michael Jackson.... Am fost interzisă pe postul TV 3 luni pentru curajul de a o purta. Incredibil mi se pare acum... Cu Horia Moculescu am fost să mă tund. Pe Calea Victoriei, la frizerul lui... Poate vreodată voi scrie o carte cu povești de viață... Mă gândesc la asta....”, a scris Anca Țurcașiu pe Facebook.

Anca Ţurcaşiu - actriţă şi cântăreaţă - s-a născut la 8 mai 1970, la Bucureşti. A avut aptitudini artistice din copilărie, prima sa apariţie publică fiind la doar 14 ani, în filmul "De dragul tău, Anca" (1984), unde a interpretat rolul Camelia. 

Debutul în muzică a fost la Festivalul "Trofeul Tinereţii" de la Amara, în 1986, când a câştigat premiul I, scrie site-ul www.festivalulamara.ro. În acelaşi an, a participat la Festivalul de la Mamaia, unde a cântat melodiile "Baladă pentru dragostea mea" de Laurenţiu Profeta şi "Anotimp fermecat" de Dan Dimitriu şi unde a primit o menţiune, conform site-ului topromanesc.ro.

Un an mai târziu, în 1987, Anca Ţurcaşiu a primit, tot la Festivalul de la Mamaia, Premiul Teatrului "Fantasio" pentru interpretarea pieselor "Visez o primăvară" de Jolt Kerestely şi "Cere-mi luna de pe cer" de Ion Cristinoiu. În 1988, a lansat pe scena aceluiaşi festival melodia "O simplă întâmplare" de Romeo Vanica, precizează site-ul topromanesc.ro.

După debutul muzical, Anca a fost remarcată de producătorii de emisiuni din televiziune şi a început să apară în emisiuni de divertisment. Tot atunci a început să plece în turnee prin ţară, alături de alţi artişti.

Dintre melodiile lansate de ea, amintim: "Poate ne vom întâlni", "Aş vrea să fiu", "Dă-mi un motiv", "Să nu mă minţi", "O poveste de iubire", "Aşa te vreau", "O simplă întâmplare", "Eşti prea ieftin, dragul meu", "Tu eşti prinţul, eu sunt prinţesa", "Acum pot spune te iubesc", "În aşteptarea dragostei", "Iar şi iar", "Spune-mi ce crezi", "Niciodată n-am să uit", "Lumina din iubire", "Te invit să dansăm".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel