Anca Hâncu, nutriționist, despre pește, carne și cartofi. MARI GREȘELI făcute de români
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Anca Hâncu, nutriționist, despre pește, carne și cartofi. MARI GREȘELI făcute de români / Foto Pexels
Anca Hâncu, nutriționist, despre pește, carne și cartofi. MARI GREȘELI făcute de români / Foto Pexels
Dr. Anca Hâncu, nutriționist, doctor în medicină, a vorbit, la interviurile DC News și DC Medical, despre consumul de carne, pește și cartofi prăjiți, având mai multe recomandări importante. 

„Avem în România păstrăv, șalău, știucă. Avem pește. Avem fructele noastre românești. Și atunci alimentația va fi adaptată cu ce avem aici, adaptată corect. Carne de bună calitate, adică un cotlet de porc, carne de pui, carne de curcan. Mai cu atenție la mezeluri și la carnea roșie, vită, mușchi de porc. Cotletul de porc e carne albă. Peștele e carne albă”, a spus Anca Hâncu în cadrul interviului.

„Să înlocuim ceafa de porc poate cu un cotlet de porc slab, făcut la grătar, la cuptor. Să încercăm să evităm alimentele prăjite. Aduc calorii în plus. Ar trebui să uităm de alimentele prăjite. Cartofii tăiați subțire și puși la cuptor, în puțin ulei, cât să devină crocanți, reprezintă o masă sănătoasă. Dacă facem cartofi prăjiți în ulei, deja nu mai e același lucru”, a explicat Anca Hâncu. 

„Principiul diversității este important, să nu mâncăm același lucru”, a subliniat nutriționistul.

Dr. Anca Hâncu, nutriționist, interviu. Alimentele pe care trebuie să le eviți pentru a fi sănătos

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel