Anca Buzoianu, rectorul UMF Cluj, anunță producerea unui dezinfectant preparat la Facultatea de Farmacie. Rețetă aprobată de OMS
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Anca Buzoianu, rectorulUMF ”Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, anunță începerea producției la un dezinfectant eficient în lupta împotriva răspândirii coronavirusului.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) „Iuliu Hațieganu" Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, a anunțat, miercuri, pe pagina ei de Facebook că că soluția este destinată personalului din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, aflat în prima linie în lupta împotriva răspândirii noului virus.

Miercuri a fost preparată în Laboratoarele Facultății de Farmacie a UMF Cluj-Napoca prima tranșă de 30 de litri de soluție dezinfectantă, după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pe care colegii noștri farmaciști au făcut-o pentru personalul din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Activitatea continuă și am fi bucuroși dacă putem găsi binevoitori care să ne ajute cu provizii de alcool etilic pentru prepararea soluțiilor", a spus Buzoianu.

Aceasta a mulțumit colegilor săi de la Facultatea de Farmacie care au răspuns imediat și s-au mobilizat exemplar, „găsind resursele disponibile pentru a ajuta și au preparat într-un timp record soluția dezinfectantă".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel