ANAT și alte asociații din Europa, front comun. Se cere ridicarea restricțiilor de călătorie în UE într-un mod coordonat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
ANAT și alte asociații din Europa, front comun / Foto: Pixabay
ANAT și alte asociații din Europa, front comun / Foto: Pixabay
ANAT împreună cu alte asociații active în domeniul turismului din Europa au transmis un comunicat comun privind ridicarea restricțiilor de călătorie în Europa.

Înaintea reuniunii ambasadorilor UE din 11 iunie, asociațiile europene din industria turismului solicită, printr-un comunicat comun, statelor membre să aprobe propunerea Comisiei Europene de a începe ridicarea restricțiilor de călătorie în UE într-un mod coordonat.

Pentru a se asigura că toți cetățenii europeni care doresc să călătorească în perioada următoare pot face acest lucru în cele mai bune condiții posibile, semnatarii acestui comunicat îndeamnă statele membre să pună în aplicare toate recomandările Consiliului UE, precizează Asociația Națională a Agențiilor de Turism.

Solicitările organizațiilor din turism

"Semnatarii acestui comunicat îndeamnă statele membre să pună în aplicare toate recomandările Consiliului UE pentru călătoriile în interiorul UE, așa cum a propus Comisia Europeană:

- să se abțină de la impunerea oricăror restricții de călătorie, altele decât în condițiile detaliate în recomandările actualizate.

- să se asigure că testele (PCR sau antigen) sunt gratuite sau cel puțin foarte accesibile pentru călătorii care au nevoie de acestea pentru a-și folosi dreptul la libera circulație, în orice scop.

- să asigure integrarea completă a certificatului digital COVID (DCC) în călătoriile pasagerilor, în special verificarea acestuia înainte de călătorie (de exemplu, prin portaluri de stat) pentru a reduce timpul de așteptare și cozile la plecare / la sosire (aeroporturi, porturi, stații, etc).

.- să integreze formularul de localizare a pasagerilor (PLF) și verificarea DCC într-o singură platformă cu verificări unice pentru a evita duplicarea, pentru a reduce, de asemenea, timpii de așteptare și cozile la plecare.

- să asigure desfășurarea de resurse adecvate (personal) de către autoritățile publice competente pentru controlul frontierelor și alte verificări manuale ale documentelor în aeroporturi, porturi, stații etc.

- să se asigure că cel mai recent statut COVID-19 al țării lor este afișat pe site-ul web Re-Open Europe EU: www.reopen.europa.eu

- să fie de acord să ofere o perspectivă mai precisă asupra celei mai recente situații epidemiologice a țării lor pe o hartă ECDC detaliată.", se arată într-un comunicat transmis de ANAT.

Printre semnatarii comunicatului se mai numără: Airlines forEurope, Airports Council International, CLIA, ECTAA, European Trave Commission, ETRC, EU TRAVEL TECH, ETOA, ERA, HOTREC, NECSTOUR, WTTC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel