Analiza Variety după discursul „incoerent” al lui Trump: Atât de plictisitor şi redundant, încât ar trebui să îi inspire pe democraţi să riposteze
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Joi seară, la Convenția Națională Republicană, Donald Trump a ținut un discurs marcat de incoerență și emoție. Potrivit unei analize Variety, Tump a demonstrat din nou abilitatea sa de a capta atenția publicului, revenind mai degrabă în postura de vedetă de reality show.

Trump nu a oferit aproape deloc detalii concrete despre planurile sale pentru un eventual nou mandat, concentrându-se în schimb pe spectacolul mediatic. Într-un discurt obositor, de 90 de minute, s-a concentrat mai degrabă să le reamintească americanilor de vremurile când era o vedetă de reality TV, scrie Variety.

Convenția, care a părut orchestrată de Mark Burnett, creatorul show-ului „The Apprentice”, a fost o demonstrație a dorinței lui Trump de a le reamintii suporterilor de perioada în care era „o mașină de rating”, mai scrie sursa citată. La începutul săptămânii, Trump și-a anunțat alegerea partenerului de cursă, JD Vance, într-un moment de suspans, cu puțin timp înainte de începerea convenției. Intrarea sa în arenă, joi seară, cu bandajul la ureche, a fost filmată de parcă Trump era un boxer care intra în ring, evidențiind încă o dată talentul său pentru dramatism.

Discursul de acceptare a nominalizării a fost o piesă de teatru intensă, în care Trump a transformat cea mai traumatizantă experiență din viața sa într-o povestire pe care mulți admiratori o pot considera captivantă. A relatat cum a scăpat cu viață din tentativa de asasinat din Butler, Pennsylvania, descriind actoricește momentele în care un glonț i-a zgâriat urechea. „Era sânge peste tot și, într-un anumit sens, m-am simțit în siguranță. L-am avut pe Dumnezeu de partea mea,” a spus el, adăugând un moment de emoție prin sărutarea uniformei pompierului ucis la acel eveniment.

Când a depășit descrierea în detaliu a evenimentului marcant, discursul său a pierdut din avânt, notează Variety. Trump a deviat de la subiecte importante, discutând despre Covid, imigranți și diverși prieteni celebri care i-au întors spatele. De asemenea, a reluat acuzațiile despre fraudele electorale ale democraților și a promis reduceri de taxe și sprijin pentru industria auto.

Pe măsură ce discursul a continuat, oboseala și-a spus cuvântul, atât pentru Trump, cât și pentru public. Variety a observat că, pe măsură ce se apropia miezul nopții, fostul președinte părea tot mai lipsit de energie. Cu toate acestea, mesajul său a fost clar: își dorește mai mult timp pe ecran și un nou sezon al președinției sale, care să fie o continuare a primului mandat.

Discursul lui Trump a ridicat întrebări privind viitorul său politic. Deși show-ul a fost captivant, lipsa de substanță și coerență ar putea determina o ripostă din partea democraților. Performanța sa de la Convenție a demonstrat multe, dar poate cel mai important aspect este că succesul său nu este deloc garantat, concluzionează sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel