ANA - CIADO, parteneriat reluat. Gigel Lazăr: Se întâmplă după şapte ani şi jumătate
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
strangere de mana
strangere de mana
Agenţia Naţională Antidrog (ANA) a organizat miercuri, 12 decembrie, Reuniunea anuală a Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog, eveniment la care au participat membrii acestuia, alături de directorul ANA, comisar şef de poliţie Constantin Negoiţă, şi specialişti ai Agenţiei.

În cadrul reuniunii a fost adoptat noul Regulament de Organizarea şi Funcţionare a Consiliului Ştiinţific, prin înfiinţarea funcţiei de Preşedinte de onoare care, la propunerea directorului Agenţiei Naţionale Antidrog, a fost ocupată de academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici. Având în vedere ţinuta morală a Excelenţei Sale şi modelul pe care îl reprezintă în conştiinţa publică din România, directorul ANA şi-a fundamentat propunerea ca o recunoaştere a meritelor şi rezultatelor obţinute în domeniul neuropsihologiei şi al antropologiei culturale.

Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a mărturisit că se simte onorat şi consideră că acest moment poate fi un nou început în lupta comună împotriva drogurilor. De asemenea, Excelenţa Sa a asigurat specialiştii Agenţiei Naţionale Antidrog de suport total în crearea unor noi concepte ale programelor de prevenire, prin intermediul Centrului Internaţional şi pentru Drepturile Omului (CIADO), al cărui preşedinte este.

ANA - CIADO, parteneriat reluat

Referitor la acest moment, întrebat dacă aceasta este marea împăcare între ANA şi CIADO, Gigel Lazăr, directorul CIADO, ne-a declarat: "Nu e doar marea împăcare, ci reluarea unui acord de parteneriat după şapte ani şi jumătate. În plus, se negociază condiţiile de parteneriat care să şi producă efecte între echipa tehnică a CIADO pe care o conduc şi echipa tehnică a Agenţiei Naţionale Antidrog pe care o conduce doamna comisar şef Diana Şerban. Surpriza noastră a fost deschiderea pe care a manifestat-o noul director al agenţiei, Constantin Negoiţă, care a solicitat o întâlnire cu conducerea CIADO chiar a doua zi după ce a fost numit, tocmai pentru că a opinat că programele CIADO sunt unele de anvergură, de cel mai mare impact şi nu vedea inexistenţa unei colaborări între CIADO şi ANA tocmai prin prisma faptului că două lucruri separate nu ar da un tot unitar."

Cât priveşte faptul că academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici a fost desemnat preşedinte de onoare al Consiliului Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog, Gigel Lazăr a declarat: "Consiliul Ştiinţific al Agenţiei Naţionale Antidrog e format din personalităţi proeminente, atât din mediul academic, din cercetarea medicală, cât şi din zona de sociologie. Domnul Stolnici a fost plăcut surprins şi, în acelaşi timp, cu foarte multă deschidere, comparativ cu mine, care sunt mai reţinut de obicei. Dânsul a avut foarte multă deschidere şi a spus că va gira, permanent, Agenţia cu numele său în toate mediile, atât cel academic, cât şi guvernamental. Iar vocea dânsului va putea să facă aceste lucruri".

Citeşte şi: 

Viorica Dăncilă: Mi-aţi făcut cel mai frumos dar

Atac Strasbourg. Europarlamentarii români, la restaurant. Vâlcu, replică pentru Ciutacu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel