Amulete, caprifoi, potcoave: Superstiții false. Iată singurul secret pentru a deveni mai ”norocoși”
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Sursa foto: pxhere.com
Sursa foto: pxhere.com
Trifoi cu patru foi, potcoave, gărgărițe roșii, cornuri, gândaci, diverse amulete și așa mai departe. Ce ne face cu adevărat norocoși?

Toate sunt simboluri pe care tradiția de-a lungul secolelor și la cele mai diverse latitudini le-a asociat cu norocul, amulete pe care deseori încercăm să le ținem aproape de noi cu credința că ne pot oferi o influență bună. 

Astfel, se întâmplă să repetăm ​​același rit pentru că ne-ar aduce bine de fiecare dată când îl facem. Și totuși, conceptul de ”norocos” sau ”ghinionist” nu este altceva decât un alibi în întregime uman căruia îi putem încredința responsabilitatea pentru anumite evenimente care în realitate depind doar de noi.

De fapt, a vorbi despre noroc sau ghinion în raport cu tot ceea ce ni se întâmplă în viață înseamnă doar a da un nume unei serii de variabile care sunt legate de alegerile noastre. O iluzie, așadar, dar tocmai din acest motiv devine o oportunitate în plus pe care o avem în mâini pentru a ne orienta mai bine viața de zi cu zi. De fapt, a gândi că noi suntem cei care influențează tendința lucrurilor schimbă clar perspectiva și ne face adevărați protagoniști.

Astfel, este posibil să devenim mai ”norocoși” doar lucrând asupra noastră înșine în conștientizarea faptului că secretul așa-zisului ”noroc” este în atitudinea noastră personală față de viață și de ceea ce ni se întâmplă.

Există mai multe studii pe această temă, iar cele mai recente cercetări  sunt semnate de cercetătorul și profesorul de psihologie la Universitatea din Hertfordshire, Richard Wiseman, potrivit Supereva. Profesorul a încercat să înțeleagă de ce există oameni ”foarte norocoși” și alții care sunt ”foarte ghinioniști”.

Rezultatul

Totul depinde de atitudinea individului. Cine dă dovadă de o mai mare deschidere față de lume și de evenimente este cel pe care l-am defini ca fiind mai ”norocos”.

Într-adevăr, este vorba despre o persoană capabilă să se ”auto-construiască” și să profite de cele mai bune oportunități pentru sine și să interacționeze constructiv cu ceilalți. Dacă, atunci, există un secret pentru a fi norocos, acesta este să-ți urmezi intuiția și să ai încredere în tine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel