Amnesty International vrea ca discriminarea de gen să fie recunoscută drept infracțiune împotriva dreptului internațional
Data publicării:
Autor: Tudor Polojan
WhatsApp
Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik
ONG-ul Amnesty International militează pentru recunoașterea apartheidului de gen ca încălcare a dreptului internațional, venind în acest fel în ajutorul multor persoane, femei, fete și membri ai comunității LGBTQ+.

Amnesty International susține că discriminarea de gen trebuie considerată încălcare a dreptului internațional, acest lucru urmând să ajute la consolidarea combaterii „opresiunii instituţionalizate şi sistematice” contra fetelor, femeilor, persoanelor care fac parte din comunitatea LGBTQ+.

„Comunitatea internaţională a eşuat în recunoaşterea, atenţionarea şi abordarea într-o manieră adecvată a dominaţiei şi opresiunii instituţionalizate şi sistematice a femeilor, fetelor şi persoanelor LGBT”, a afirmat organizația într-un comunicat.

„Solicităm să se recunoască apartheidul de gen în dreptul internaţional pentru a umple un vid important în cadrul nostru legal global”, a indicat în text secretara generală a ONG-ului, Agnes Callamard.

„Este cu adevărat ruşinos că lumea a eşuat atât în recunoaşterea opresiunii şi dominaţiei sistematice pe bază de gen drept crimă în dreptul internaţional şi a eşuat să răspundă adecvat gravităţii acesteia”, adaugă reprezentanta Amnesty International.

Acest ONG se alătură astfel apelurilor lansate de femei din Afganistan, Iran şi din alte ţări „care au condus demersul prin care cer recunoaşterea apartheidului de gen în dreptul internaţional”, scrie Amnesty International. 

ONG-ul subliniază faptul că a sosit vremea ca apartheidul de gen să fie, în sfârșit, recunoscut în dreptul internațional, astfel încât femeile, membri comunității LBGTQ+ și fetele să beneficieze de protecție legală, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel