Amestecul de bicarbonat de sodiu cu cafea, un truc ieftin de frumusețe. Cum prepari amestecul și cum îl utilizezi
Data publicării:
Autor: Julia Pandi
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Bicarbonatul de sodiu este un ingredient minune cu multe utilizări, dar atunci când este amestecat cu puțină cafea devine un truc de frumusețe care te ajută să faci economie. 

Un truc de frumusețe eficient și ieftin are la bază amestecul de cafea și bicarbonat de sodiu. În mod neașteptat, combinația dintre cele două ingrediente aduce rezultatele mult dorite de domnișore, dar cu mult mai puțini bani decât suma pe care o scot din buzunar atunci când apelează la alte metode, conform Spynews.

Amestecul de bicarbonat de sodiu cu cafea, un truc ieftin de frumusețe

Majoritatea femeilor își doresc să încetinească creșterea părului și să-și subțieze firul de păr, iar pentru a obține rezultate în acest sens trebuie să plătească sume considerabile, dacă apelează la soluțiile din comerț sau din saloane. Totuși, ele pot scăpa de această problemă dacă apelează la un truc ce are la bază două ingrediente banale, pe care le găsești în orice casă: bicarbonatul de sodiu și cafeaua.

Atunci când amestecul de bicarbonat de sodiu cu două linguri de cafea este aplicat pe piele ajută la încetinirea creșterii părului de pe corp. Totodată, combinația dintre cele două ingrediente poate slăbi rădăcina părului, astfel că, în timp, nu se va mai vedea atât de inestetic odată cu creșterea sa.

Calitatea cafelei nu este relevantă. Cu orice tip vei obține o piele mai sănătoasă și radiantă. Atât bicarbonatul, cât șii cafeaua au proprietăți de exfoliere excelente.

Cum prepari amestecul și cum îl utilizezi

Se amestecă bicarbonatul de sodiu cu cafeaua și puțină apă până se omogenizează, iar apoise masează ușor zona dorită. Vei avea nevoie de o lingură de bicarbonat de sodiu, două linguri de cafea măcinată și 2 linguri de apă. După ce aplici amestecul, trebuie să lași 5 minute pe corp pentru a avea timp să acționeze.

La final, te speli bine și folosești o cremă de corp care este foarte hidratantă. Este indicat să faci acest pas imediat după ce ieși din duș, hidratarea pielii fiind extrem de importantă în rutina de îngrijire personală.

VEZI ȘI: Truc cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea mopului

Deja este bine cunoscut faptul că bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient minune în bucătărie, în remediile făcute în casă, dar și în soluțiile de curățare. Dar ce se întâmplă dacă pui mopul în apă cu bicarbonat de sodiu.

Unul dintre cele mai folosite obiecte casnice, considerat și cel mai greu de curățat, este mopul. În realitate, un truc simplu cu apă și bicarbonat de sodiu este tot ce ai nevoie pentru a avea mopul curat pentru cât mai mult timp, conform Spynews.

Truc cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea mopului

După numai câteva folosiri, mopul se transformă într-o sursă de microbi și poate căpăta un miros neplăcut, din cauza umezelii. În acel moment, multe gospodine aleg să arunce capătul de mop și să-l înlocuiască, o soluție radicală și deloc benefică din punct de vedere financiar.

Deși se recomandă schimbarea capătului de mop din când în când, nu e ideal să-l aruncăm după doar câteva utilizări, având în vedere că există un truc foarte simplu pentru curățarea lui eficientă. Nu ese vorba despre vreo soluție scumpă, ci despre bricarbonatul de sodiu care se găsește în casele tuturor.

Tot ce trebuie să faceți pentru a curăța mopul este să divolvați câteva linguri de bicarbonat de sodiu în apă fierbinte și lăsați mopul să stea în soluție timp de 2-3 ore. Amestecul de bicarbonat va înlătura mirosul neplăcut și va elimina microbii. Astfel, mopul va fi numai bun de folosit în continuare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel