Data publicării:

Ambasadorul Israelului în România: Soluțiile vor veni doar după ce extremismul este eradicat. Va fi o provocare

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Politica
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a vorbit despre războiul cu Hamas.

Ambasadorul Israelului în România, Reuven Azar, a declarat la Antena 3 CNN că țara sa este determinată să continue lupta împotriva teroriștilor Hamas. Conflictul început pe 7 octombrie a dus la moartea a mii de oameni, dar în ciuda pierderilor, ambele părți implicate în conflict nu cedează. Israelul anunţă că Hamas a pierdut controlul asupra nordului Fâşiei Gaza, capturând diverse obiective importante precum sediile Parlamentului și Poliției Hamas.

Reuven Azar: Soluțiile vor veni doar după ce extremismul este eradicat

"Va fi o provocare, fără îndoială. Nu știu încă planurile operative ale forțelor defensive israeliene, dar ceea ce pot să vă spun e că punctul principal Hamas a fost concentrat în Gaza City, în nord. Puținul din infrastructura militară pe care Hamas îl avea în nord nu este același pe care îl aveau în sud. Deși o să fie provocator, suntem determinați să o facem. Hamas nu va mai putea să controleze Fâșia Gaza, asta înseamnă atât nordul cât și sudul. Israelul este concentrat acum pe a eradica Hamas.

Soluțiile vor veni doar după ce extremismul este eradicat. Atâta timp cât sunt extremiști nu vor fi soluții, pentru că mereu extremiștii o să aibă un avantaj și o să încerce să obstrucționeze orice proces către pace. Așa cum au făcut în trecut. Așa că trebuie să învățăm din lecțiile trecutului și să le implementăm. Trebuie să găsim radicalii, să deradicalizăm sistemul educațional din Palestina, să oprim durerea adusă de teroriști și să oprim toate lucrurile care au dus la ură în trecut. Dacă reușim asta, atunci poate mai există speranță sau o soluție", a declarat Reuven Azar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel