Ambalajul care nu poate fi reciclat. Ministerul Mediului, precizări pentru toţi românii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Ministerul Mediului a publicat pe pagina sa de Facebook o informare cu privire la un tip de ambalaj care nu poate fi reciclat. 

"AMBALAJUL DE UNT nu se poate recicla

Ambalajele de unt sunt, în marea lor majoritate, formate dintr-un amestec de hârtie, folie și/sau plastic, ceea ce face ca acestea să fie greu de reciclat, deoarece elementele componente nu se pot separa. De asemenea, fiind dintr-un mix de materiale, printre care și plastic și aluminiu, acest tip de ambalaj nici nu se poate composta", a transmis Ministerul Mediului.

Ce putem face cu acest ambalaj



"Cum toți folosim unt destul de des în gospodării, un mod prin care am putea da o viață mai lungă ambalajului este prin a-l refolosi.

Puteți încerca să:

- decupați și să folosiți ambalajul în formele de prăjituri sau brioșe în locul hârtiei de copt;

- ambalați diverse produse alimentare pentru a le pune în congelator;

- reutilizați ambalajul pentru cartofi copți", mai transmite Ministerul.

De ce să-ți faci provizii de unt când sunt reduceri. Ne vei mulțumi!

Fă-ți provizii de unt atunci când este la reducere. Îl poți păstra în congelator pentru 6 luni. Pune untul într-un recipient vidat ca să nu preia aroma altor alimente din congelator.

Dacă vrei să ai cele mai gustoase mâncăruri din orez, adaugă o lingură de oțet după ce boabele de orez s-au fiert bine. Oțetul va face orezul mai crocant și mai gustos. De asemenea, oțetul adăugat în aluatul de cozonac face ca delicioasa prăjitură să iasă mai pufoasă. 

Poate fi folosit și în cazul fripturii. Cotletul de porc capătă un gust deosebit dacă înainte de a fi gătit se introduce într-un vas cu oțet din vin, diluat cu apă și cu amestec de mirodenii. Carnea de pus în frigider sau congelator trebuie curățată de grăsime, pentru ca aceasta să nu capete miros de râncezeală.

Când orezul fiert pentru rizotto este aproape gata, adăugaţi un pahar cu lapte. Preparatul îşi va îmbogăţi conţinutul şi acesta va fi mai uşor de digerat.

Condimentele şi sarea se pun în supă cu puţin timp înainte de a se lua de pe foc.

Pâinea proaspătă se poate tăia uşor în felii subţiri, fără să se fărâmiţeze, dacă cuţitul se încălzeşte la foc sau se cufundă pentru 1-2 minute în apă clocotită.

VEZI MAI MULTE AICI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel