Data publicării:

”Am fost operat de varice. Mă pot vaccina cu AstraZeneca?” CNCAV, răspuns

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
operație de varice și vaccin
operație de varice și vaccin
La întrebarea ”Am fost operat in urma cu circa 15 ani de varice la ambele picioare si operat in urma cu 10 la plamanul stang cu extirpare minora. Am BPOC/BPCO. Sunt programat pentru vaccinare cu Astra Zeneca in curand. Cat de indicat mai este vaccinarea cu acest ser in conditiile actuale cunoscute? Am incercat demult sa ma programez, dar a fost imposibil la alte vaccinuri (Pfizer sau Moderna)”, CNCAV a oferit niște precizări.

”Istoricul dumneavoastra medical nu reprezinta o contraindicatie pentru vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca sau cu oricare dintre cele 3 vaccinuri disponibile in momentul de fata. Toate vaccinurile împotriva COVID-19 sunt autorizate in baza evaluării temeinice a datelor din studiile clinice de către EMA si au fost dovedite ca fiind sigure si eficiente.

Va recomandăm sa pastrați programarea făcută pentru vaccinul AstraZeneca si sa nu intarziati vaccinarea in scopul obținerii unei programări cu un alt vaccin”, a răspuns Comitetul Național de Coordonare a Acțiunii de Vaccinare (CNCAV).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel