”Am făcut o mare tâmpenie, am vândut energia pe anul acesta”. Mircea Coșea: Declarația lui Marcel Ciolacu, o enormitate. Cum adică, un Guvern al României a sabotat propria economie?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels ilustrativ
foto pexels ilustrativ
Profesorul Mircea Coșea a reacționat la afirmația liderului de coaliție, Marcel Ciolacu. 

Energia a fost vândută dinainte, spune Marcel Ciolacu, președintele PSD. Mircea Coșea, profesor de economie, a intervenit la B1 TV, unde a spus că se gândește cu groază ce va mai auzi mâine și-n zilele următoare. ”Declarația d-lui. Ciolacu mi se pare o enormitate, dacă se verifică. Cum adică, un Guvern al României a sabotat propria economie, a adus prejudicii propriei populații? Cineva care vinde energia - după ce a stocat-o, evident - ca apoi să cumpere la un preț de trei, patru ori mai mare, din banii statului, mie mi se pare un act de subminare a economiei naționale. (...) Vinzi ieftin și cumperi scump... Dacă lucrurile se verifică, dacă dl. Ciolacu spune lucruri adevărate - și nu mă îndoiesc, pentru că este în vârful puterii, ca președinte al unui partid care este în coaliție - (...) scopul este să aducă în discuție o problemă pe care o societate a început să o discute în afara cadrului de analiști” a spus profesorul de economie, readucând în spațiul public întrebarea despre banii împrumutați de România. Mircea Coșea spune că e nevoie de o mai mare transparență în folosirea banilor acestui popor care ”până la urmă, cineva îi folosește în dauna acestui popor”. ”Dacă lucrurile sunt adevărate, nu mai e nevoie de război. Ne distrugem singuri, cu propriii noștri lideri” a conchis Mircea Coșea analiza. 

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a declarat astăzi, că ”guvernatorul BNR a spus un lucru corect, cea mai mare parte a inflației a venit din prețul care a explodat la energie. (...) Acea liberalizare a prețurilor în energie a fost o tâmpenie. Trebuia să gândești un astfel de fenomen”, notează Digi24

”Am făcut o mare tâmpenie, am vândut energia pe anul acesta”

”Noi am mai făcut o mare tâmpenie. S-a vândut energia pe anul acesta. Nu mi-aș dori să ajungem la un conflict în coaliție, dar trebuie o reglementare pe zona casnică unde putem acoperi din producția proprie. Vom vedea. Am vândut energia cu 3-400 de lei și acum se vinde cu 2-3.000 de lei. Pe producători i-am supraimpozitat iar cei care vând pe PZU (Piaţa pentru Ziua Următoare de energie electrică) nu există nicio reglementare. În această zonă trebuie intervenit. În acest moment trebuie venit cu o soluție foarte rapidă până se face rectificarea. Și avem 3 soluții, vrem să le detaliem în ședința de coaliție. Credem că va fi una și săptămâna asta. Trebuie să găsim soluții predictibile pe o perioadă mai lungă de timp, cel puțin până în 2025. Pe zona casnică este exclus să nu se vină cu o reglementare. Noi acum avem un preț suportabil”, a declarat președintele PSD.

Marcel Ciolacu s-a arătat nemulțumit de ministrul Energiei despre care a spus că trebuia să vină cu soluții: ”Politica energiei, într-o țară, o face ministrul Energiei”. 

”Vom veni cu abordări punctuale pe fiecare domeniu: casnic, IMM-uri, zona alimentară. Nu am spus că nu vreau supraimpozitare. Poate găsim o soluție mai simplă de abordat. În acest moment, avem 0,68, 0,8, nu sunt probleme. Suportă încă bugetul de stat. Eu zic că până în 1 septembrie trebuie luată această decizie. Se întrevăd trei acte normative și cu reglementarea și tot ce înseamnă ANRE. La PSD ieri am avut întâlnire 3 ore și la coaliție voi merge cu variante. Dar, categoric, politica o face ministerul Energiei” a mai declarat social-democratul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel