Data publicării:

Alpii francezi și Salt Lake City (SUA) vor găzdui Jocurile Olimpice de iarnă din 2030 și 2034

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Candidaturile Alpilor francezi și cea a orașului american Salt Lake City au fost confirmate pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 și 2034.

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a confirmat miercuri seară că a acceptat doar candidatura Alpilor francezi pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 şi cea a oraşului american Salt Lake City pentru 2034, scrie AFP, notează Agerpres.

”Candidatura Elveţiei a fost respinsă pentru aceste două ediţii ale JO de iarnă, dar această ţară va avea un dialog privilegiat cu CIO pentru găzduirea Olimpiadei din 2038”, a anunţat Karl Stoss, preşedintele Comisiei pentru Jocurile Olimpice de iarnă din cadrul CIO.

Austriacul Karl Stoss l-a înlocuit în iulie pe Octavian Morariu în fruntea Comisiei de evaluare pentru JO de iarnă din cadrul organismului olimpic.

Candidaturile Alpilor francezi și Salt Lake City, validate în 2024

Astfel, candidaturile Alpilor francezi şi Salt Lake City vor fi validate anul viitor. Franţa a prezentat, marţi, Comitetului Internaţional Olimpic candidatura Alpilor la organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030, de manieră ”unită” şi cu impresia de a ”fi făcut un meci bun”, conform Comitetului Olimpic francez (CNOSF).

”Procedura a decurs bine, am avut o jumătate de oră, am arătat o candidatură unită, iar acesta a fost mesajul pe care am vrut să-l transmitem”, spunea preşedintele Comitetului olimpic, David Lappartient, alături de cei doi preşedinţi din regiunile Provence-Alpes-Cote d'Azur şi Auvergne-Rhone-Alpes, Renaud Muselier şi Laurent Wauquiez, la sediul CNOSF din Paris.

Alpii francezi au depus dosarul la CIO pe 7 noiembrie, cu susţinerea statului francez.

Aşa cum se ştie, în octombrie, la cea de-a 141-a Sesiune, CIO a aprobat cu majoritate de voturi ca gazdele Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030 şi 2034 să fie desemnate în acelaşi timp.

Amintim că Salt Lake City a mai găzduit o ediție a Jocurilor Olimpice de iarnă, cea în 2002.

Franța a inaugurat organizarea JO de iarnă, prima ediție fiind cea din 1924, la Chamonix. Următoarele ediții găzduite de Franța au fost: Grenoble (1968) și Albertville (1992).

Citește și: 400.000 de bilete disponibile săptămână următoare pentru Jocurile Olimpice de la Paris în 2024

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel