Alimentele cu un conţinut scăzut de grăsimi, nocive pentru sănătate. Ce rămâne în iaurt atunci când este degresat
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Alimentele dietetice uneori nu ne pot ajuta, ci dimpotrivă pot dăuna sănătăţii.

Majoritatea alimentelor dietetice au un conţinut redus de grasimi. Potrivit Life, nutriţionistul Liudmila Mikitiuk ne avertizează în legătură cu deteriorarea echilibrului BJU (proteine-grăsimi-carbohidraţi).

Atât alimentele cu un conţinut mare de grăsimi, cât şi cele cu un conţinut scăzut de grăsimi pot dăuna grav sănătăţii, a precizat expertul. Este necesar nu doar să calculaţi caloriile, ci şi să menţineţi un echilibru al proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor în dieta dumneavoastră zilnică.

Iaurtul fără grăsimi nu neutralizează o cină grasă consumată cu o zi înainte, a specificat expertul. În plus, alimentele fără grasimi, cele recomandate pentru regimul de slabit, nu conţin elementele benefice de care are nevoie organismul, scrie Rador, citând rosbalt.ru. De exemplu, nu există calciu în laptele cu un conţinut redus de grăsimi, iar, fără calciu, oasele şi dinţii vor deveni vulnerabile.

De asemenea, apariţia avitaminozei, care reprezintă un deficit de vitamine în organism, se poate manifesta prin mai multe simptome diferite, deoarece vitaminele A, D, K şi alte vitamine nu sunt absorbite de organism fără grăsimi.

"Gândiţi-vă ce rămâne în iaurt atunci când sunt îndepărtate toate grăsimile... Evident că rămân carbohidraţii, dar şi zahărul, îndulcitorii, amidonul, aromele, coloranţii, stabilizatorii, conservanţii... Un pahar de iaurt cu un conţinut redus de grăsimi conţine aproximativ 3-4 linguri de zahăr", ne-a avertizat nutriţionistul.

Top 4 alimente de dietă care îngrașă

În lupta cu kilogramele în plus, alege preparate ce par a fi cele mai bune opțiuni în drumul nostru spre greutatea ideală. 

Însă de cele mai multe ori acestea nu fac altceva decât să ne aducă kilograme în plus, atrage atenția Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție. Aceasta face topul alimentelor de acest fel și atrage atenția asupra aspectelor la care trebuie să fim atenți atunci când ținem dietă. 

Dacă despre produsele de patiserie, ciocolată, prăjituri se știe că sunt inamicul dietelor de slăbire, asupra multor preparate există percepția greșită că pot fi consumate fără probleme în diete doar pentru că sunt realizate din ingrediente sănătoase.
Trei sfaturi esențiale în orice stil de viață sănătos

”Nu e suficient doar să mâncăm ingrediente care, fiecare luate în parte, sunt sănătoase, ci trebuie să fim atenți și la modul cum sunt gătite respectivele alimente. Atunci când ne dorim să pierdem câteva kilograme trebuie să alegem alimente care sunt cât mai simplu pregătite și cât mai ușor de tranșat ingredientele. Cu alte cuvinte, să ne ferim de preparate care conțin tot felul de sosuri sau ingrediente pe care nu le vedem cu ușurință. Apoi, e important să nu bem caloriile. Smoothie-urile, ciorbele și sucurile sunt greu de estimat caloric și deseori le trecem cu vederea. Nu în ultimul rând, să fim atenți la cantitatea de ulei adăugată la gătire și la modul în care preparăm alimentele. Ar trebui să prioritizăm gătirea prin înăbușire sau la cuptor ori airfryer, la temperaturi moderate”, explică Cori Grămescu. Citește mai departe>>

- Image by Freepik

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel