Data actualizării:
Data publicării:

Alimentele care nu trebuie încălzite niciodată în cuptorul cu microunde: "Se va transforma într-o substanţă cancerigenă"

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Lifestyle
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Vlad Zaytsev)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: unsplash.com (Vlad Zaytsev)

Există câteva alimente care nu ar trebui încălzite niciodată la cuptorul cu microunde.

Cuptorul cu microunde este unul dintre aparatele electrice necesare în zilele noastre, pentru că economisim timp şi ne face viaţa mai uşoară. Cu toate acestea, trebuie să ştim cum să-l folosim corect şi ce alimente să nu decongelăm sau să preparăm astfel, pentru a nu ne face rău.

Experţii au indicat produsele contraindicate deoarece pot fi dăunătoare sănătăţii. De exemplu, atunci când este expus la cuptorul cu microunde, usturoiul îşi pierde proprietăţile vindecătoare, scrie Rador, citând Zdrave. Situaţia este similară în cazul broccoliului, ale cărui beneficii scad la 97%.

Când carnea este decongelată în cuptorul cu microunde, se dezvoltă microbi periculoşi. De asemenea, specialiştii nu recomandă dezgheţarea fructelor congelate în microunde deoarece, în acest caz, glucoza pe care o conţin se va transforma într-o substanţă cancerigenă. Când sunt expuse la cuptorul cu microunde, componentele proteice dispar din peşte şi brânză. În acelaşi timp, experţii acordă o atenţie deosebită faptului că niciun aliment nu poate fi încălzit în recipiente de plastic.

Citește și:

Alimentele pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată

Există câteva alimente pe care nu ar trebui să le congelezi niciodată.

Metoda extrem de populară de depozitare în congelator a unor alimente pentru a fi congelate nu este potrivită pentru unele alimente. După cum a explicat nutriţionistul Maria Muhina, după congelare, unele alimente îşi pierd valoarea nutritivă. De exemplu, clorofila şi vitaminele sunt distruse din verdeaţă, iar proprietăţile antioxidante sunt, de asemenea, reduse. 

După decongelare, verdeaţa poate fi folosită doar ca sursă de fibre.  Roşiile decongelate, dovleceii şi castraveţii sunt potrivite doar ca ingrediente pentru a face supe, sosuri şi alte feluri de mâncare fierbinţi - prin congelare se pierde din densitatea lor, scrie Rador, citnd Rosbalt.

Şi produsele lactate îşi pierd din valoarea nutriţională, dacă sunt congelate. Acest fapt se datorează unei modificări în structura proteinei, are loc o rupere a legăturilor proteice şi denaturarea acesteia. La decongelare acestea arată ca un chefir, practic, coagulat, de proastă calitate, cu dungi grosiere de zer, mai avertizează expertul în nutriţie.

Congelarea nu este indicată nici pentru nuci - temperaturile sub zero grade afectează negativ activitatea acizilor graşi polinesaturaţi, a remarcat specialistul.

Cum se congelează corect carnea tocată

O modalitate benefică prin care putem creşte calitatea produselor din carne pe care le consumăm este ca acestea să fie proaspete. Dacă acest lucru nu este întotdeauna posibil, se recomandă cel puţin să le congelăm acasă şi să nu cumpărăm produse congelate. Când congelăm carnea tocată acasă, însă, există întotdeaunea inconvenientul prelucrării ei ulterioare.

De obicei trebuie să modelăm carnea tocată când este dezgheţată, dar cât este încă rece. Acest lucru provoacă un disconfort degetelor noastre. Simţim furnicături din cauza îngheţului, iar pentru persoanele cu alergie la frig asta poate duce la consecinţe mult mai periculoase pentru piele, scrie Rador, citând Actualno.

Prin urmare, chiar înainte de a congela carnea tocată, modelaţi-o astfel încât să fie ulterior cât mai uşor de desprins şi de folosit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel