Alimentele care fac rău dinților. Dr. Alin Gabor: Nu am mai observat așa ceva până acum
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Dr. Alin Gabor
Dr. Alin Gabor
Știați că sunt anumite alimente care fac rău dinților?

Nu ne referim doar la zahăr! Dr. Alin Gabor, medic stomatolog și asistent universitar, a spus care sunt alimentele care pătează dinții.

„Ceaiurile pătează dinții. Au un colorant destul de consistent în ele. Dacă bem ceai, recomand următorul lucru: să bem ceai cu apa plată, la fel cum bem cafeaua. Adică să nu rămână ultima gură de ceai, ci de apă plată. Ceaiul verde și ceaiul negru pătează dinții îngrozitor. Și sunt niște pete mult mai greu de scos. În clinică, am observat că, la băutorii de ceai, igienizarea profesională este mai dificilă, mai îndelungată și migăloasă. De asemenea, tutunul dăunează dinților”, a spus dr. Alin Gabor în cadrul emisiunii „Pastila de frumusețe” de la DC News și Spectacola.ro.

De asemenea, în această categorie intră și sucurile de sfeclă. 

„Aveam un pacient care până și fațetele le avea pătate de sucul de sfeclă. Nu am mai observat așa ceva până acum. Dintele se pătează în profunzime, fațeta doar la suprafață. Am rămas șocat cât de tare poate să se impregneze”, a mai spus medicul.

Ce facem pentru a nu ne păta dinții? Medicul spune că el bea cu paiul, dar ține paiul între dinți, nu între buze, astfel încât lichidul să se ducă direct pe gât. De asemenea, dacă bei ceva care pătează dinții, poți bea apoi apă plată. Ideal ar fi să avem mereu o periuță de dinți, doar că acest lucru este cam greu de pus în practică.

VEZI ȘI: Dr. Alin Gabor, medic stomatolog: Pasta de dinți de care să vă feriți. Vă distruge dantura. Este un marketing foarte mare / video - https://www.dcnews.ro/dr-alin-gabor-medic-stomatolog-pasta-de-dinti-de-care-sa-va-feriti-va-distruge-dantura-este-un-marketing-foarte-mare-video_907108.html

CITEȘTE ȘI: Mit despre bicarbonatul de sodiu și lămâia pentru curățarea dinților. Dr. Alin Gabor: Și mama mea folosea foarte mult. I-am arătat care e, de fapt, rezultatul acțiunii ei - https://www.dcnews.ro/mit-despre-bicarbonatul-de-sodiu-si-lamaia-pentru-curatarea-dintilor-dr-alin-gabor-si-mama-mea-folosea-foarte-mult-i-am-aratat-care-e-de-fapt-rezultatul-actiunii-ei_907117.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel