Data publicării:

Alimente modificate genetic în loc de medicamente

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Lifestyle
WhatsApp

Experții de la Universitatea din Tokyo au găsit o cale pentru a lupta contra unei maladii severe, cu ajutorul unor alimente modificate genetic care pot înlocui medicamentele.

[caption id="attachment_384803" align="alignleft" width="310"] FOTO: LeFigaro.fr[/caption]

Vorbim despre un soi de orez transgenic care ar putea lupta contra gastroenteritei, inflamație a stomacului și a intestinelor, care este întâlnită frecvent și provoacă anual decesul a peste 700.000 de bebeluși - în țările în curs de dezvoltare, notează Le Figaro. Această boală se manifestă prin diaree și vărsături repetate care conduc la deshidratarea brutală a organismului.

În trei sferturi din cazuri, responsabilă este infecția cu rotavirus, dupa cum spune Anne-Laure Page de la ”Organizația Internațională Medici fără frontiere”. Pentru a neutraliza virusul există deja un vaccin eficace, dar cercetătorii japonezi au găsit un alt mijloc de a lupta contra bolii. Aceștia au reuşit să producă, prin intermediul unui soi de orez transgenic, cantităţi importante dintr-un anticorp care poate combate rotavirusurile aflate la originea gastroenteritei.

 În comparaţie cu vaccinul care există deja împotriva rotavirusului, acest nou mijloc de luptă permite evitarea conservării la rece necesară vaccinurilor, întrucât anticorpii rezistă pe termen nelimitat sub forma orezului. În plus, este mai uşor de folosit şi nu necesită intervenţia personalului medical, mai arată sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel