Data actualizării:
Data publicării:

Alianță PSD-PNL. Ciolacu dă șanse să reușească

Autor: Mihai Ciobanu | Categorie: Politica
WhatsApp
Marcel Ciolacu a spus care sunt şansele ca alianţa PSD-PNL să se materializeze

Marcel Ciolacu a fost întrebat, luni seara, la Antena 3, de către Mihai Gâdea, care sunt şansele ca alianţa PSD - PNL să se materializeze. Iată ce a răspuns liderul social-democrat: "În opinia mea, în acest moment este o necesitate ca cele două partide mari să vină... E o necesitate pentru noi, ca şi români, ca această alianţă să reuşească. Nu ştiu ce vor decide cei de la PNL, vom vedea".

Şi liderul UDMR a vorbit despre o formulă guvernamentală PSD - PNL - UDMR

Consiliul Reprezentanţilor Unionali al UDMR a decis în şedinţa de luni ca Uniunea să înceapă negocierile pentru formarea "unei mari coaliţii" cu PNL şi PSD, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

"Luni ne-am consultat cu preşedinţii organizaţiilor judeţene, iar în cadrul şedinţei online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali (CRU) am decis să continuăm guvernarea, iar UDMR să înceapă negocierile pentru formarea unei mari coaliţii între PNL-PSD-UDMR, susţinută de grupul parlamentar al minorităţilor naţionale", a scris preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, pe pagina sa de Facebook.

Liderul UDMR consideră că "această coaliţie are sens doar dacă se pot face reforme pentru revizuirea Constituţiei - introducerea republicii parlamentare poate fi un astfel de obiectiv important".

"Totodată, Uniunea militează ca reforma constituţională să asigure condiţiile reale pentru înfăptuirea unei justiţii independente", precizează Kelemen Hunor. 

BPN al PNL la Vila Lac 1

Şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL are loc, luni seara, la Vila Lac 1, la reuniune urmând să participe şi fostul preşedinte al liberalilor Ludovic Orban.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat, luni, că în BPN se va discuta despre negocierile cu USR şi PSD pentru formarea unui viitor guvern.

"Vom avea o discuţie. Vom vedea dacă o să fie şi vot. Vom avea o discuţie, asta este clar, şi după aceea discutăm iarăşi. (...) Diseară avem discuţia în partid. Eu, aşa cum am spus de fiecare dată, nu iau o decizie singur. Vreau să aud ce spune partidul. Sunt toţi preşedinţii de filială, oameni care au muncit pentru acest partid, au muncit în campaniile electorale, trebuie să îi auzim ce vor şi ei să facem mai departe", a spus Cîţu, la sediul PNL.

El a arătat că PNL va face propria propunere de premier, amintind că preşedintele liberalilor este această propunere, conform deciziei partidului. De asemenea, Cîţu a precizat că pentru liberali este "crucial" să păstreze Ministerul de Finanţe.

Liberalii au avut şi săptămâna trecută negocieri cu USR şi cu PSD, transmite Agerpres.

Luni dimineaţa, Consiliul Politic Naţional al PSD a decis începerea negocierilor cu PNL, UDMR şi minorităţi pentru alcătuirea unui guvern.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel