Alfred Bulai: Următoarele alegeri ar putea aduce noi partide în Parlament. Perspectivele electorale ce se întrevăd
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Parlament
Parlament
Val Vâlcu și Alfred Bulai au analizat perspectivele electorale care ar putea apărea la următoarele alegeri. 

Val Vâlcu și Alfred Bulai au vorbit în cadrul emisiunii ”Nod în Papură” despre partidele din România și despre perspectivele acestora din 2022. 

”Anul viitor, după mine, nu se vor întâmpla lucruri spectaculoase, tocmai pentru că este un an cu mult înainte de alegeri. Vor lua măsuri aberante, ca de obicei, adică de alea dure, nu neapărat înțelepte, dar mai dure, pentru că nu e presiunea alegerilor”, a afirmat Alfred Bulai. 

”Nu cred, eu nu cred. Cât îi văd de spăimoși, adică au venit 100 de inși și au strigat în fața Parlamentului, au retras repede proiectul. Sunt cu ochii pe sondaje, le e frică să nu fie anticipate”, a intervenit Val Vâlcu. 

”Ok, dar anul celălalt, fii sigur că nu se mai pune problema să dea înapoi”, a completat Bulai.

Noi partide în Parlament

”Ce înseamnă, tu spui radicalizare, păi mai radical de atât sunt luptele de stradă”, a spus Vâlcu. 

”În sondaje ei nu o să crească semnificativ (cei de la AUR - n.r.), dacă nu fac o nebunie în anul care vine. Erodarea electorală se produce”, a continuat Bulai. 

”Ce înseamnă radical, ce fac, cum se radicalizează? Ai spus că pe măsură ce ne apropiem de alegeri se vor radicaliza. Ce pot face mai radical de atât?”, a intervenit Vâlcu. 

”Eu mă refer la altceva. Pe măsură ce se apropie alegerile, se schimbă datele se sondaj semnificativ, cât să intri în panică. Doi, presiunile sociale publice vor fi tot mai mari de la toți actorii, voi presa, veți fi mult mai critici, pentru că simțiți că e momentul în care audiența asta vrea. Vor fi scoase tot felul de informații pe care nu le scoți cu doi ani înainte, le scoți în perioada aia. Adică crește aciditatea, în mod normal, a scenei politice. Dar atenție, crește și speranța, că se apropie timpul alegerilor și crește și speranța oamenilor și activismul lor pentru a căuta noi formule. Din punctul meu de vedere, sunt șanse foarte mari să intre două, trei partide noi în Parlament. Nu neapărat ALDE, e înghițit de PNL, ok, a murit, partidul lui Ponta nu e pe acolo, deci nu știm ce face, PMP poate că da, pare că e cel mai serios. Și ăla risca să fie înghițit de PNL”, a explicat Bulai.

Vezi emisiunea integrală AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel