Alfred Bulai: Comuniştii ne-au băgat în cap că vrem betoane. E o glumă!
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 29 ian 2022, 21:39
WhatsApp
Fotografie creată de Life Of Pix, de la Pexels
Fotografie creată de Life Of Pix, de la Pexels
Alfred Bulai a spus, în cadrul emisiunii "Nod în Papură", despre schimbarea de mentalitate din Europa care, însă, nu a ajuns încă şi în România. 

Sociologul a argumentat în emisiunea „Nod în papură” de la DC NEWS că adevărata problemă a României constă în lipsa unei filozofii de dezvoltare.

„Eu zic mereu în spațiul public: dacă problemele României ar fi date doar de clasa politică, ar fi cel mai simplu lucru din lume. O schimbi și gata. Problema este la nivelul structurilor societății, al elitei din România, al universitarilor din România. E la un nivel în primul rând al elitei, pentru că elitele trebuie să dea repere, nu muncitorul necalificat.

Sigur că elitele au probleme pentru că funcționează deficitar, ca să fiu elegant. Acum, sigur că e mai ușor să dăm vina pe politicieni, fiindcă ei sunt prin definiție vizibili. De fapt, 90% din problemele României sunt date de incompetența administrației, aia rămâne, cu incompetenți cu tot”, a transmis Alfred Bulai.

Lipsește filozofia dezvoltării, vrem betoane ca acum zeci de ani

„Într-o asemenea societate, care are asemenea tipuri de probleme, politicienii ar avea ca rol doar să le înțeleagă și să apeleze eventual la specialiștii care ar putea exista ca să corijeze acele lucruri. Dar, din punctul meu de vedere, ceea ce lipsește fundamental în România este filozofia dezvoltării, ce gen de dezvoltare vrem. Noi nu ne-am pus această întrebare.

Nouă ni s-a băgat în cap de comuniști că vrem betoane pentru că, pentru ei, la vremea aceea, betonul era indiciul dezvoltării. Da, construirea drumurilor, barajelor, căilor ferate, adică beton, însemna dezvoltare în perioada interbelică. În lumea de azi, betonul nu mai e dezvoltare. E o glumă, nimeni nu mai face autostrăzi în Europa. Dezvoltarea înseamnă cunoaștere, înseamnă oameni. Ori, din punctul ăsta de vedere, filozofia noastră a rămas termopanul, să avem WC frumos”, a adăugat el.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?