Alexia Sloane, translatoarea de 10 ani nevăzătoare din Parlamentul European
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
alexia_sloane_rex
alexia_sloane_rex

Alexia Sloane, o fetiţă din Marea Britanie, este cel mai tânăr angajat al Parlamentului European, într-un post de translator. Performanţa este cu atât mai impresionantă cu cât Alexia Sloane este nevăzătoare.

La cei 10 ani ea vorbește fluent,  pe lângă engleza maternă, franceza, spaniola şi chineza şi vrea să se apuce de rusă şi de arabă. Învaţă cu uşurinţă, chiar dacă este nevăzătoare. Foloseşte înregistrări audio, iar pentru examene are cărţi scrise în Braille.

Alexia Sloane a ajuns să lucreze la Parlamentul European după o vizită la Bruxelles, când a impresionat cu talentul sale lingvistic. Fetiţa a rămas oarbă la numai doi ani, din cauza unei tumori pe creier.âFetiţei i-a plăcut la nebunie viaţa de la Bruxelles. ­„Este fantastic şi sunt hotărâtă să devin translator profesionist", a afirmat Alexia Sloane. Robert Sturdy s-a declarat, la rândul său, impresionat. „Mi se pare fantastic să intri, la vârsta de 10 ani, într-o cabină de translator în mijlocul unei şedinţe a comisiei de mediu şi să începi să traduci", a afirmat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel