Alexandru Rafila: Redeschiderea școlilor NU a generat creșterea numărului de infecții cu Sars-Cov-2
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, susține că nu sunt elemente care să ducă la suspiciunea că redeschiderea şcolilor ar fi generat, de fapt, creşterea numărului de infecţii cu COVID-19.

"Nu sunt elemente care să genereze suspiciunea că redeschiderea sau funcţionarea şcolilor a dus la o creştere a numărului de cazuri. Totdeauna trebuie să ne uităm pe cifre şi să vedem care este incidenţa în populaţia generală, care este incidenţa în rândul elevilor, a cadrelor didactice. În mod evident, în rândul elevilor cifrele sunt mai mici decât în populaţia generală.

Este clar că impactul nu a fost negativ. Mai mult, dezvoltarea unor reguli de bună practică igienică, de protecţie individuală în rândul copiilor cred că ajută la controlul pandemiei, (...) iar vaccinarea cadrelor didactice şi a personalului didactic va duce la înlăturarea temerilor privind eventualele riscuri pentru aceştia în ceea ce priveşte interacţiunea lor cu copii.", a declarat Rafila, în cadrul evenimentului "Educaţie remedială pentru copiii vulnerabili - intervenţii directe ca răspuns la nevoile actuale", organizat online de Salvaţi Copiii România, citează Realitatea.net.

VEZI ȘI: Sorin Cîmpeanu: "Școlile nu se închid până la 6 la mie". Apel către ministrul Vlad Voiculescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel