Data publicării:

Alexandru Rafila, despre finalul pandemiei și ”o toamnă a normalității”

Autor: Rodica Mitu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila
Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit despre evoluţia pandemiei.

Întrebat de Radu Tudor, la Antena 3, dacă este optimist în ceea ce priveşte sfărşitul pandemiei în acest an, profesorul Alexandru Rafila s-a declarat rezervat.

„Nu sunt pesimist, eu sunt rezervat întotdeauna, pentru că prefer ca lucrurile să se întâmple și ulterior să avem confirmarea optimismului sau speranței noastre”, a zis Alexandru Rafila. 

„Trebuie să spunem niște lucruri care se întâmplă în momentul de față. În Europa, Statele Unite, pandemia s-ar putea să se încheie până la sfârșitul anului”, a spus Alexandru Rafila.

„Cu siguranță, și anul viitor va fi un an pandemic pentru că, sunt foarte multe țări care nu au încă acces la vaccin sau acces la cantități extrem de mici de vaccin, cu care abia reușesc să vaccineze personalul medical. Lucrul acesta va permite ca infecția să continue în anumite state și noi trebuie să ne comportăm ca cetățeni europeni, ca țară membră în Uniunea Europeană, și să avem o conduită care să ne permită să reluăm activitățile sociale și economice cât mai repede și toamna să fie o toamnă a normalității din aceste puncte de vedere, şi campania de vaccinare să fie cea care să încheie pandemia în țara noastră”, a explicat Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel