Data publicării:
Alex Hogea! Aveai sau nu dreptul să pleci?
Aveai sau nu dreptul să pleci?
Aceasta este întrebarea cu care a rămas tatăl lui Alex Hogea, un tânăr de 19 ani, mort în urma tragediei de la Colectiv!
Aveai sau nu dreptul să pleci la un spital din străinătate se întreabă tatăl cu sufletul sfâșiat!
Și i se răspunde promt - de prin toate cotloanele, din prime time-ul televiziunilor, de pe bloguri, rețele – tot felul de rețele - NU.
Nu aveai dreptul să pleci pentru că se simțeau medicii din România jigniți, ofensați.
Nu aveai voie să pleci pentru că anulai astfel tot ce făcuseră pentru tine.
Nu aveai voie să pleci pentru că ei te-au făcut, tot ei au voie să te omoare.
Nu aveai voie pentru că îi loveai în orgoiul lor.
Nu aveai voie pentru că infecțiile spitalicești nu sunt de azi, sunt de ieri, au mai murit și alții din cauza lor. De ce să vorbim acum despre acest lucru? Mai putem sa șteptăm până la următorul deces ca să nu supere pe nimeni.
Nu aveai voie pentru că nici afară nu este mai breaz.
Nu aveai voie pentru că au decis alții că nu mai aveai nici o șansă.
Nu aveai voie pentru că nu ai dreptul să decizi pentru viața ta.
Să lămurim câteva lucruri:
1. Atunci când Ponta, Băsescu, Tăriceanu etc s-au tratat în străinătate nu s-a mai prăbușit sistemul, nu s-au mai ofensat nici medicii, nici jurnaliștii. Și unii și alții au spus că e dreptul pacientului să se trateze unde vrea. Și nu era vorba despre viață și moarte.
2. Nimeni, dar nimeni nu a zis nimic rău de medici, toți au spus că au fost eroi.
3. Să nu vezi și să accepți că există limite, e ceva de neînțeles. Să nu accepți că nu ai aparatura necesară, clădirea potrivită, doar că nu este vorba despre tine sau despre cunoscuții tăi, e de neînțeles.
4. Dacă în loc să turnăm lături în cap celor care îndrăznesc să întrebe – oare nu au mai multe șanse în străinătate? - ne-am întreba de ce nu există după 25 de ani spitale regionale care să aibă toate dotările posibile, unde să-și facă meseria medicii noștri geniali, unde să fie loc și pentru copiii cu cancer, pentru care nu există acum un spital, și pentru arși și pentru ……
5. Sunt absolut convinsă că medicii români, care știu limitele sistemului, ar fi primii care s-ar bucura dacă pacienții lor ar putea să fie salvați în altă parte, după cât s-au chinuit, după ce au făcut tot ce a depins de ei.
6. Nu medicii au fost blamați, nimeni nu ar fi îndrăznit așa ceva, ci infrastructura.
7. Știți că Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” este cel mai vechi spital pentru copii din România și a fost dat în folosinţă în anul 1886. Și ca el TOATE spitalele din România?
8. Nu, moartea nu e inevitabilă. Și da, există vinovați pentru decizii. Și da, trebuie găsiți ca să nu se mai repete, iar apoi să se repeadă o hoardă de ticăloși să arunce cu lături ca să-i scape pe cei vinovați.
9. Pentru cine nu a înțeles până acum - nu scapă nimeni, nici cei care mint, manipulează ordinar, sau iau decizii greșite. La un moment dat, toți plătesc.
10. Și cum rămâne cu fundațiile care au făcut presiuni să PLECE în străinătate răniții lor, nu alții, dar răniții lor au avut omenia să stea la rând, să-I lase pe cei mai grav decât ei să se urce în avioane?
11. Mă tot întreb ce s-a întâmplat cu noi în tot acest timp, în ce ne-am transformat, de ce ne-am transformat?
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
alex hogea
medici colectiv
oana stanciulescu
raniti colectiv
spitale arsi
tragedie colectiv