ALERTE METEO. Vezi unde plouă acum torențial
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
foto pexels ilustrativ/ COD GALBEN de averse, 16 aprilie 2022
foto pexels ilustrativ/ COD GALBEN de averse, 16 aprilie 2022
ANM a emis alerte meteo de Cod Galben de averse, intensificări ale vântului și grindină. 

ANM a emis Cod Galben valabil până la ora 16:00 în județul Bistrița-Năsăud: zona de munte de peste cota 1800 m; Bistrița, Prundu Bârgăului, Tiha Bârgăului, Teaca, Lechința, Josenii Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Livezile, Chiochiș, Șieu-Măgheruș, Șieu, Matei, Șieuț, Budacu de Jos, Șieu-Odorhei, Mărișelu, Dumitrița, Galații Bistriței, Cetate, Monor, Sânmihaiu de Câmpie. Se semnalează frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20 - 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici. 

Până la ora 15:30, alerta este valabilă în județul Cluj: Frata, Cojocna, Ceanu Mare, Bonțida, Mociu, Cămărașu, Căianu, Cătina, Țaga, Suatu, Sânmărtin, Geaca, Pălatca, Buza, dar și-n județul Bistriţa-Năsăud: Tiha Bârgăului, Chiochiș, Lunca Ilvei, Leșu, Ilva Mare, Urmeniș, Măgura Ilvei, Budești, Sânmihaiu de Câmpie, Milaș, Miceștii de Câmpie, Silivașu de Câmpie, semnalându-se frecvente descărcări electrice, averse care vor cumula izolat 20-25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină de dimensiuni mici. 

Vremea se schimbă RADICAL. De la peste 20 de grade, la PLOI, LAPOVIȚĂ și NINSORI

”Dacă ne-am bucurat în ultimele două zile de o vreme frumoasă și temperaturi ce au caracterizat o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă, am avut valori termice de peste 20 de grade în mare parte din țară, până la 25 - 26 de grade în regiunile din sudul teritoriului, vremea se va schimba semnificativ în orele următoare, cu un front atmosferic rece pe care-l regăsim deja, la momentul acesta, în extremitatea de nord-vest a teritoriului. Va traversa țara noastră de la nord-vest către sud-est. Va determina apariția precipitațiilor, pe parcursul zilei de astăzi, în jumătatea de nord a teritoriului, unde vom avea fenomene specifice instabilității atmosferice, acest lucru însemnând averse și descărcări electrice, pe de altă parte și o scădere a valorilor termice, astăzi, tot în jumătatea de nord a teritoriului, astfel încât dacă ieri, în acele zone, am înregistrat temperaturi de 20 și peste 20 de grade, astăzi, temperaturile vor porni de la 10-11 grade până la cel mult 15-16 grade. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel