Alertă în Timișoara. Un bolnav COVID a fugit din spital și este de negăsit. Poliția cere ajutorul cetățenilor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alertă în Timișoara. Un bolnav COVID a fugit din spital și este de negăsit / Foto: Pixabay
Alertă în Timișoara. Un bolnav COVID a fugit din spital și este de negăsit / Foto: Pixabay
Este alertă în Timișoara după ce un bolnav COVID a fugit din spital.

Poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale fac verificări pentru depistarea unui bărbat cu cetăţenie irakiană, în vârstă de 40 de ani, care ar fi părăsit Spitalul Municipal Timişoara - Clinica dedicată COVID-19, unde a fost confirmat cu COVID-19, transmite Agerpres. Poliţiştii au întocmit dosar penal pe numele bărbatului, pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

"Poliţiştii timişeni au fost sesizaţi cu privire la dispariţia unui bărbat de 40 de ani. În data de 27 septembrie, în jurul orei 23,00, Jaman Ibrahim Shukr (migrant irakian, n.r.) ar fi plecat de la Spitalul Municipal din Timişoara, fiind confirmat cu COVID 19, iar până în prezent nu a mai revenit. Bărbatul are 1,80 m înălţime, 70 kg, păr brunet. Purta bluză de culoare închisă şi pantaloni de culoare închisă", a anunţat, joi, Poliţia Timiş.

Oricine poate oferi detalii cu privire la persoana dispărută este rugat să apeleze Serviciul de Urgenţă 112 sau să contacteze cea mai apropiată unitate de poliţie. 

Un tânăr din Timișoara, bolnav de COVID, a plecat sub semnătură de la ATI și a murit după o oră

Sfârșit tragic pentru un tânăr de 34 de ani din Timișoara. A ajuns la ATI  după ce s-a îmbolnăvit de COVID, dar s-a externat pe semnătură, în ciuda avertismentului medicilor. După o oră a murit.

El ajunsese la spital în stare foarte gravă. Medicii au reușit să îl salveze, dar bărbatul a refuzat să mai sta în spital. Când a coborât, un cheag de sânge s-a pus în mișcare și a făcut o embolie, ceea ce l-a costat viața, potrivit Digi24. 

„Acest val 4 al nevaccinaților este de fapt valul coronascepticilor. Chiar dacă cred sau nu cred, ei ar trebui să aibă încredere în sistemul medical, în medici, pentru că noi ceea ce vrem să facem este să salvăm viața oamenilor”, a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului „Victor Babeș" din Timișoara.

„Vreau să aduc în atenția dumneavoastră încă un caz în care un pacient cu saturația la 50% a refuzat dispozitivul de high flow, a refuzat creșterea concentrației de oxigen pe propria semnătură, periclitându-și astfel cu bună știință sănătatea și viața.”, a mai spus Oancea.

Bărbatul  de 34 de ani nu era vaccinat și s-a îmbolnăvit când era în vacanță în Italia. Credea că nu poate face o formă gravă a bolii, așa că s-a tratat acasă, dar după câteva zile a ajuns la terapie intensivă, în stare gravă. Medicii l-au avertizat că are nevoie în continuare de îngrijiri medicale, dar acesta a insistat să fie externat pe semnătură, ceea ce a fost o decizie fatală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel