Alertă de RĂZBOI? Decizia de ultimă oră, care poate anunța un conflict militar de proporții
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Casa Albă se pregătește să își retragă diplomații din Bagdad. Este informația care pune pe jar întregul Orient Mijlociu, dar și întreaga lume, gestul Statelor Unite fiind considerat un semnal pentru transformarea zonei într-una de luptă. 

Americanii sunt gata să își aducă diplomații acasă din capitala Irakului, iar specialiștii în politică externă sunt convinși că acest lucru nu este de bun augur. Date fiind relațiile încordate dintre Statele Unite și Iran, aceștia avertizează că izbucnirea unui nou conflict militar în zonă trebuie luat în calcul. 

Reprezentanții Departamentul de Stat al SUA au refuzat orice dialog pe această temă, ceea ce poate reprezenta încă o dovadă că lucrurile pot degenera în acea zonă a Asiei: ”Nu comentăm discuţiile diplomatice private ale secretarului cu liderii străini. Grupurile susţinute de Iran care lansează rachete împotriva ambasadei noastre sunt un pericol nu numai pentru noi, ci şi pentru guvernul Irakului”.

Clericul populist irakian Moqtada al-Sadr, care are milioane de adepţi irakieni, a publicat săptămâna trecută o declaraţie prin care a pledat ca părţile să evite o escaladare care să transforme Irakul într-un câmp de luptă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel