Alergia la AMBROZIE. Avertismentul medicilor: "Simptome asemănătoare cu cele provocate de COVID-19". Cum le deosebești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Alergia la AMBROZIE. Avertismentul medicilor: "Simptome asemănătoare cu cele provocate de COVID-19" / Foto: Pixabay
Alergia la AMBROZIE. Avertismentul medicilor: "Simptome asemănătoare cu cele provocate de COVID-19" / Foto: Pixabay
În această perioadă tot mai mulți români au alergii severe din cauza ambroziei, iar medicii trag un semnal de alarmă în acest sens.

Medicii trag un semnal de alarmă în privința celor alergici la ambrozie și spun că simptomele sunt asemănătoare de cele provocate de COVID-19. Dr. Diana Deleanu, președintele Societății de Alergologie, a explicat cum deosebim simptomele.

"Există simptome care pot exista și într-o infecție virală, cum este cea cu virusul Sars-Cov-2, dar există și o serie de diferențe. Și atunci, comun ar fi: tusea, strănutul, rinoreea. Diferit este în infecțiile precum cea cu coronavirus este: febra, frisoane, stare generală alterată. În timp ce în alergii avem mai degrabă mâncărime la nivelul nasului, ochilor, de regulă avem strănutul în salve, adică până la 10 ture de strănut una după alta. De regulă pacienții cu alergie știu de această boală și practic ei își reiau simptomatologia atunci când apare alergenul, cum este de exemplu polenul de ambrozie în perioada asta, iar din punct de vedere epidemiologic, infecțiile virale se transmit de la un om la altul, deci se molipsește afecțiunea, în timp ce alergiile nu.", a declarat Diana Deleanu la Realitatea Plus.

Numărul pacienților, în creștere

Dr. Diana Deleanu avertizează că numărul pacienților alergici la ambrozie este în creștere.

"Numărul de pacienți care suferă de această alergie este în creștere în întreaga lume și noi urmărim același trend, depinde și de extensia acestei buruieni pe suprafață. Cu cât avem mai multă buruiană, avem mai mult polen, cu atât avem și mai mulți pacienți care suferă din cauza lui. Tratamentul este tratamentul unei afecțiuni alergice, cu o singură subliniere, la ambrozie sunt de multe ori forme mai severe de alergie.", a subliniat Diana Deleanu.

Ambrozia este una dintre cele mai invazive plante existente pe teritoriul ţării noastre, fiind extrem de adaptabilă la condiţiile pedoclimatice.

În România, ambrozia este răspândită în aproape toate zonele (cu excepția zonei dealurilor înalte și a zonei montane), preferând solurile nisipoase, mai puțin fertile, ușor alcaline. Crește spontan pe terenurile lăsate pârloagă, în principal de-a lungul căilor ferate, a drumurilor, pe marginea apelor curgătoare, a lacurilor, pe marginea pădurilor, dar și în grădini și parcuri neîngrijite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel