Alegeri SUA: FBI publică o anchetă veche despre Clinton. Sincronizare curioasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O sincronizare curioasă îi irită pe democrați înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. FBI a publicat o anchetă veche despre Bill Clinton cu doar o săptămâna înainte de data de 8 noiembrie, ziua care va decide viitorul lumii.

Ancheta veche de aproape două decenii vizează decizia lui Bill Clinton de a-l grația pe omul de afaceri Marc Rich (1934 - 2013) care se afla în Elveția la acel moment. Biroul Federal de Investigații a publicat 129 de pagini de documente al raportului care a fost închis în 2005, scrie http://www.20minutes.fr/monde/1953043-20161102-etats-unis-fbi-publie-vieille-enquete-bill-clinton-semaine-election.

Coincidență stranie

În timp ce în SUA se vorbește aprig despre scandalul e-mailurilor legate de Hillary Clinton, iată că iese pe piață acest caz vechi clasat al soțului ei, lucru care a ridicat multe semne de întrebare. "Este ciudat", a spus Brian Fallon, un purtător de cuvânt de-al lui Hillary Clinton.

FBI a transmis că nu are nicio legătură publicarea documentelor cu apropierea alegerilor prezidențiale din SUA. Mai mult decât atât, Biroul Federal de Investigații a transmis că acestea au fost cerute, în baza legii privind accesul la datele federale, dar nu a anunţat cine le-a solicitat.

Documentele descriu ancheta FBI privind decizia lui Bill Clinton de a-l grația pe Marc Rich. Acesta din urmă fusese condamnat în SUA pentru comerț ilegal cu Iranul la sfârşitul anilor '70 şi pentru evaziune fiscală la începutul anilor '80. În ultima zi de mandat, Bill Clinton, pe data de 20 ianuarie 2001, a grațiat mai multe persoane, printre care și pe Marc Rich, o figură emblematică pentru tranzacțiile suspecte și traficul de influență.

[citeste si]

Fosta sa soție, Denise, susținuse financiar campania electorală a președintelui și, de asemenea, a venit cu fonduri la ceea ce avea să devină Fundația Clinton. De precizat că James Comey, directorul FBI, a investigat grațierile controversate făcute de Bill Clinton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel