Alegeri locale în Republica Moldova: Prezenţă la urne de 36% la ora 18:00
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Alegeri locale în Republica Moldova: Prezenţă la urne de 36% la ora 18:00

 

Chişinău, 20 oct /Agerpres/- Peste 36% dintre alegători s-au prezentat, până la ora 18:00, la urne în cadrul alegerilor locale de duminică din Republica Moldova, a anunţat preşedintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil.

Acesta a subliniat prezenţa la urne la ora 18.00 este cu aproximativ 4% mai mică în raport cu alegerile locale din 2015. În municipiul Chişinău, participarea la vot a fost de aproximativ 30%.

Potrivit legislaţiei din Republica Moldova, alegerile locale sunt validate dacă prezenţa la urne este de minim 25% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanentă.

Oficialul CEC a anunţat, de asemenea, că pe parcursul desfăşurării scrutinului de duminică au fost înregistrate 58 de incidente cu caracter electoral, care sunt anchetate de Poliţie.

"Pe parcursul zilei am fost informaţi despre 58 de cazuri de încălcări sau incidente în perioada orelor 7.00 şi 14.00. Dintre acestea, 17 cazuri ţin de agitaţie electorală, 11 de afişajul electoral, patru cazuri de bănuială rezonabilă de corupere a alegătorilor. Toate cazurile se examinează de către Inspectoratul General al Poliţiei", a afirmat Cimil. AGERPRES

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel