Alegeri europarlamentare 2019, adevăratul dezastru pentru PSD. Efectul 10 august
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Protest diaspora
Protest diaspora
Alegeri europarlamentare 2019. Statisticile oficiale BEC arată că cei mai mulți cetățeni care și-au exercitat dreptul de vot au vârste cuprinse între 45 și 64 de ani. Tinerii, noua generație, sunt în proporție cea mai mică, fiind urmați de cei cu vârste între 25 și 34 de ani. 

Alegeri europarlamentare 2019. Sociologul Alfred Bulai a subliniat, pentru DCNews, că nu a fost o prezență spectaculoasă, diferită de alte voturi, prin urmare PSD nu poate pune rezultatul alegerilor pe un aflux foarte mare de tineri care au votat, pe opoziția tineri-bătrâni. Sociologul lansează o ipoteză inedită și anume, că-n contextul rezultatelor alegerilor europarlamentare, putem bănui efectul 10 august. 

Alegeri europarlamentare 2019. Faptul că PSD nu a reușit să-și normalizeze relația cu diaspora nu a influențat doar cele 300.000 de voturi din diaspora, ci și rudele românilor aflați în diaspora. 

Relația cu diaspora, dincolo de 10 august, este și rezultatul unor mesaje de confruntare. Dacă auzi că PSD se plânge de diaspora, tu, român din diaspora, te simți vizat. Prin urmare, chiar dacă erau români care nu se încadrau în valul de emoție anti-PSD, reproșurile PSD la adresa diasporei în general, par a-i viza pe toți românii din diaspora și a-i pune într-o situație de confruntare. Românii din diaspora comunică și cu rudele lor din țară, având un impact semnificativ asupra votului. 

Statistică vot național

(w670)

Statistică vot București

(w670)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel