Alegeri decisive în SUA. Joe Biden e optimist că partidul său va câștiga din nou Congresul american
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Facebook Joe Biden
Facebook Joe Biden
Preşedintele american Joe Biden a declarat vineri că este ''optimist'' că formaţiunea sa, Partidul Democrat, îşi va păstra controlul în Congres după alegerile legislative de la jumătatea mandatului, transmite Agerpres, care citează EFE.

Cred că vom păstra Senatul şi vom mai câştiga un mandat şi cred că avem şansa să câştigăm Camera Reprezentanţilor (...) sunt optimist, le-a declarat Biden reporterilor aflaţi în avionul prezidenţial, la plecarea din California, unde liderul de la Casa Albă a participat la un miting de campanie.

Biden şi partidul său se pregătesc să treacă testul alegerilor parlamentare de la jumătatea mandatului, care au loc pe 8 noiembrie, o etapă în mod tradiţional dificilă pentru preşedintele în exerciţiu.

În prezent, democraţii au majoritatea în Camera Reprezentanţilor, cu 220 de mandate, iar Senatul este împărţit în mod egal între republicani şi democraţi, fiecare cu câte 50 de mandate.

Competiţia pentru Senat este strânsă, cu diferenţe minime în intenţia de vot pentru candidaţii a patru state-cheie: Arizona, Pennsylvania, Georgia şi Nevada, potrivit ultimului sondaj efectuat de Siena şi de cotidianul The New York Times.

În schimb, republicanii au un avantaj asupra democraţilor şi ar urma să obţină un număr mai mare de mandate în Camera Reprezentanţilor, conform portalului FiveThirtyEight.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel