Alegeri anticipate. OUG-ul cheie la care Orban încă se gândește - DOCUMENT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Mihai Gâdea a prezentat ordonanța de urgență privind alegerile anticipate, despre care Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, a afirmat că va fi trimisă spre publicare la Monitorul Oficial în momentul în care va decide premierul.

"După ce a dat 25 de ordonanțe de urgență, Ludovic Orban a spus, astăzi, că le retrage pe cele pe fonduri europene pentru că acesta este un subiect sensibil. Întrebare este, din punct de vedere legal: din moment ce ordonanțele au fost votate în Guvern, au fost date, poate primul-ministru demis să nu mai trimită la Monitorul Oficial aceste ordonanţe pentru faptul că ar fi un subiect sensibil? Nu a ştiut că este un subiect sensibil în momentul în care a dat aceste ordonanțe de urgență şi şi-a dat seama că trebuie să ajungă la Monitorul Oficial? Este şi subiectul unei OUG cheie, între cele 25, cu privire la alegerile anticipate şi modul în care acestea ar urma să se desfăşoare. Declaraţiile domnului Dancă sunt cel puţin ciudate", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Atena 3.

Declarații lui Dancă

"În momentul de faţă nu există o decizie a prim-ministrului legată de acest act normativ, în momentul în care prim-ministrul va decide va fi trimisă la publicare în Monitorul Oficial (...) Ordonanțele de urgență, actele normative adoptate de Guvern axistă atâta imp cât esle sunt publicate în Monitorul Oficial", a anunţat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Întrebat dacă proiectul de act normativ are şi avizul Consiliului Economic şi Social, Dancă a precizat că OUG adoptată de Guvern "îndeplineşte toate condiţiile legale pentru a fi trimisă la publicare".

Iată OUG pentru alegerile anticipate, prezentată de Mihai Gâdea, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel