Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota. Duminică, 26 mai 2019, românii merg să voteze. Știi unde trebuie să mergi pentru a-ți exprima votul, la ce secții de votare?

Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota. Alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente.

Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota. Alegătorii arondați la o secție de votare nu își pot exercita dreptul de vot la o altă secție de votare din aceeași unitate administrativ-teritorială, conform mai.gov.ro. Președintele biroului electoral al secției de votare va îndruma alegătorul să voteze la secția de votare la care este arondat.

Vezi și: Alegeri europarlamentare 26 mai 2019. Află care este secția ta de votare. Vezi AICI

Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota

Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota. Cetățeanul care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să își exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secție de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către președintele biroului electoral al secției de votare, pe baza actului de identitate.

Alegeri 26 mai 2019. Unde se poate vota. Delimitarea și numerotarea secțiilor de votare, precum și sediile acestora, vor fi aduse la cunoștința publicului de către primarii localităților și Autoritatea Electorală Permanentă.

Vezi și: Ce votăm pe 26 mai 2019. Întrebări referendum, liste candidați europarlamentare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel