Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă
Autor: Alexandru Negrici | Publicat pe: 19 ian 2023, 20:05
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Alec Baldwin va fi acuzat de ucidere din culpă, potrivit unui procuror.  

Actorul american Alec Baldwin, autorul unei împuşcături mortale pe platourile de filmare ale peliculei 'Rust' în 2021, va fi acuzat de ucidere din culpă, a anunţat joi un procuror, relatează AFP.

Armuriera filmului, Hannah Gutierrez-Reed, care a manipulat arma, se confruntă cu aceeaşi acuzaţie, a precizat procuroarea comitatului Santa Fe, Mary Carmack-Altwies, într-un comunicat.

Pe 21 octombrie 2021, filmarea într-o fermă din New Mexico a devenit un fapt tragic când Alec Baldwin a folosit o armă care se presupunea că ar fi conţinut doar gloanţe oarbe, dar al cărei proiectil real a omorât-o pe regizoare de imagine Halyna Hutchins, în vârsta de 42 de ani, şi l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

'După o analiză atentă a dovezilor şi a legilor din New Mexico, am stabilit că există suficiente dovezi pentru a aduce acuzaţii penale împotriva lui Alec Baldwin şi a altor membri ai echipei de filmare a 'Rust' ', a spus Mary Carmack-Altwies.

'Sub supravegherea mea, nimeni nu este mai presus de lege şi toată lumea merită dreptate', a adăugat ea. Capetele de acuzare vor fi depuse oficial 'până la sfârşitul lunii', a spus procuroarea.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, Alec Baldwin şi Hannah Gutierrez-Reed riscă până la 18 luni de închisoare. În august, actorul în vârstă de 64 de ani, cunoscut pentru seria '30 Rock', a spus că se aşteaptă ca nimeni să nu fie acuzat, declarând pentru CNN că a angajat un detectiv particular pentru a investiga cazul, scrie Agerpres.

În vara anului trecut, ancheta FBI a ajuns la concluzia că actorul Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci când arma era îndreptată spre Halyna Hutchins, iar glonțul a ucis-o. 

În timpul filmărilor pentru ”Rust”, Alec Baldwin a apăsat pe trăgaci în momentul în care ținea arma îndreptată spre Halyna Hutchins. Aceasta este concluzia FBI care vine să contrazică versiunea actorului care a susținut că arma s-a descărcat, nu a declanșat-o, informează EFE, conform Agerpres. 

Raportul FBI, la care a avut acces ABC News, precizează că revolverul era în stare bună şi ”nu se putea descărca fără a apăsa trăgaciul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?