Data publicării:

Ajutoare de sute de milioane pentru Gaza, folosite de Hamas pentru înarmare. Erwin Șimșensohn: Tot ce a însemnat țevi pentru apă, pentru centrale termice, tot a preluat Hamas

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto ilustrativ Freepik
foto ilustrativ Freepik
Regizorul Erwin Șimșensohn a vorbit, în cadrul Interviurilor DC News, despre ce s-a întâmplat în Fâșia Gaza.

”Israelul a pus la dispoziție tot ce aveau nevoie, inclusiv libertatea de mișcare, care este atât de clamată zilele astea. Totul, inclusiv investițiile, clădirile care au rămas.

Cei din Gaza au avut posibilitatea de a primi ajutoare de milioane, sute de milioane și miliarde din partea UE și a foarte multe dintre organizațiile internaționale, Națiunile Unite.

Toți acești bani au fost direcționați către înarmare, către săparea de tuneluri, care să servească mișcării teroriste.

Tot ce a însemnat dezvoltare de infrastructură în Gaza, tot ce a însemnat țevile pentru apă, materialele primite pentru dezvoltarea unei infrastructuri, pentru centrale electrice, totul a fost preluat de către Hamas și folosit la înarmare.

Toate acestea, vorbind despre războiul mediatic, fac parte dintr-o argumentație pe care oamenii nu mai au timp, nu mai au răbdare, nu mai au capacitate să o asculte și să o înțeleagă.

Într-adevăr, toată lumea vorbește despre victimele civile. Vreau să spun un lucru pe care l-am spus tuturor: orice moarte este o tragedie, orice copil mort este o tragedie, indiferent de naționalitate.

Iar moartea civililor palestinieni este o tragedie, așa cum este moartea tuturor civililor israelieni care au fost uciși cu sânge rece în dimineața de 7 octombrie, cei peste 1400-1500 de morți din Israel. 

Însă, trebuie să vorbim de responsabilitate”, a declarat, în exclusivitate, Erwin Șimșensohn, la Interviurile DC News.

Mai multe în video:

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel