Ajută postul intermitent să trăim mai mult? Prof. dr. Gabriel Ioan Prada dă un sfat care favorizează și resetează mecanismele metabolice / Video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a vorbit despre beneficiile postului intermitent.

Invitat la DC News, prof. dr. Gabriel Ioan Prada, director medical al Institutului „Ana Aslan“ și șeful disciplinei de geriatrie gerontologie de la Universitatea „Carol Davila“, a fost întrebat de jurnalistul Val Vâlcu despre postul intermitent:

„Ni se recomandă, tocmai pentru a trăi mai mult și a evita diverse boli, să mâncăm mai puțin. Diabetul, pe de altă parte, excesul de zahăr, de glucoză“, a punctat Val Vâlcu.

„Orice exces nu este bun! De glucoză avem nevoie, pentru că nu putem trăi fără glucoză, dar problema e să fie utilizată această glucoză“, a replicat medicul.

„Deci foamea ne ajută să trăim mai mult?“, a insistat Val Vâlcu.

„Foamea în sine poate ar crește nivelul de radicali liberi, dar o dietă care să fie intermitentă, adică să nu mâncăm încontinuu, ci să avem și niște pauze între mese - unii recomandă pauze de 8-12 ore - se pare că favorizează și resetează mecanismele metabolice din organism.

Se vorbește de postul intermitent și totul e o chestiune de obișnuință. Senzația de foame este și reflexă. Noi suntem obișnuiți să mâncăm la anumite ore, iar stomacul secretă sucuri digestive și ne creează acea senzație. Dacă apar și leziuni gastrice, apare senzația de foame dureroasă“, a adăugat prof. dr. Gabriel Ioan Prada.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel