Data actualizării:
Data publicării:

Ai telefon mobil? PERICOL pentru viitoare pandemie. Scriitorul care a ”prezis” Covid-19: Dacă avem un smartphone, atunci iată problema!

Autor: DCNews Team | Categorie: Sanatate
WhatsApp

Pandemia de coronavirus a luat o mare parte din lume prin surprindere, dar nu și pe scriitorul David Quammen (SUA, 1948). Specialist în probleme științifice legate de ecologie și evoluție, Quammen a publicat în 2012 cartea „Spill: Animal Infections and the Next Human Pandemic”.

Pentru a o scrie, a discutat cu reputați experți în boli infecțioase care l-au avertizat că oamenii se vor confrunta cu amenințarea unei pandemii cauzată de un virus.


Cercetările sale au arătat că acest nou virus ar putea proveni dintr-un liliac, că ar putea fi un coronavirus și că ar putea începe într-una dintre piețele precum cele din China.

Când a apărut pandemia covid-19, mulți l-au considerat pe Quammen un vizionar, dar el spune că tot ce a făcut a fost să asculte cu atenție experții.

Întrebat de BBC MUNDO dacă ținând cont că știm că aceste virusuri provin de la animale, o soluție ar fi să nu mai mâncăm animale, David Quammen a zis: ”Există mai multe părți ale soluției, unii oameni spun: "Ei bine, dacă încetăm să mâncăm animale sălbatice, problema va fi remediată?" Nu, dar va ajuta. Dacă încetăm să mai prindem animale sălbatice și să le aducem vii în piețe alături găini, porci și crustacee, asta ne va ajuta. Ar reduce pericolul de a se naște un virus, dar nu este unica formă de pericol.

Nu este vorba doar de animale sălbatice care sunt luate pentru hrană. Toate acestea sunt resursele pe care le luăm din lumea naturală, inclusiv coltanul mineral, care este necesar pentru telefoanele mobile, electronice, computere. Dacă avem un telefon mobil, atunci suntem un client al coltanului. Și cine nu are un telefon mobil?! Coltanul este exploatat doar în câteva locuri, cum ar fi estul Republicii Democrate Congo și zone bogate de pădure unde minerii, bărbații și femeile, care lucrează pentru noi au nevoie de proteine, așa că mănâncă animale sălbatice, deci există o parte a responsabilității”. Coltanul se extrage cu mâna! Este nevoie de grupuri de oameni care sapă bazine în cursurile râurilor de munte, a văilor, căutând prețiosul minereu în noroi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel