Data publicării:

Ai peste 50 de ani? Ce trebuie să mănânci pentru a rămâne tânăr și sănătos

Autor: Ema Apostu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Dacă ai peste 50 de ani, ar trebui să ai grijă la alimentație. Iată ce alimente nu ar trebui să-ți lipsească din meniu...

După vârsta de 50 de ani trebuie să facem câteva schimbări importante în alimentaţie pentru a rămâne sănătoşi. În mod special, nutriţionistul Elena Sviridova a declarat pentru Gazeta.ru că la această vârstă este necesară creşterea cantităţii de proteine din dieta zilnică pentru a susţine sănătatea muşchilor şi a oaselor. Consumul frecvent de astfel de alimente previne durerile musculare şi deteriorarea articulaţiilor.

Expertul a reamintit faptul că deficitul de proteine ameninţă şi pielea feţei, care îşi pierde din elasticitate şi devine flească. El mai recomandă să bem câte o ceaşcă de bulion din oase, o dată pe săptămână, ceea ce poate îmbunătăţi sănătatea articulaţiilor şi poate sprijini un sistem digestiv sănătos, scrie Rador, citând rosbalt.ru. În acelaşi timp, produsele din carne semifabricate trebuie eliminate din alimentaţie.

Expertul mai recomandă să se reducă consumul de cafea. Această băutură contribuie la modificări ale tensiunii arteriale, aşadar este mai indicat să bei cât mai puţină cafea, care ar trebui diluată cu mult lapte. Pentru a menţine pielea şi părul sănătoase, precum şi pentru a menţine vederea, nutriţionistul a recomandat să optăm pentru alimente bogate în vitamina E, care se regăseşte în alimente precum avocado, seminţe şi nuci.

"Consumaţi multe salate şi folosiţi uleiuri vegetale pentru a prepara diverse sosuri", a mai susţinut Elena Sviridova, adăugând că merită să consumaţi cât mai multe verdeţuri, care sunt bogate în vitamina C.

Alimentele care nu ar mai trebui consumate după 40-50 de ani: "Cresc riscul de Alzheimer sau demență"

"Primul exemplu - şi cel mai îndrăgit dintre alimente - și anume categoria de dulciuri poate fi permisă, fără probleme, o dată pe zi, chiar de două ori, în cantităţi mai mici, la vârsta când suntem copii, în creştere, adolescenţi. În schimb, acest obicei se împuținează şi chiar nu prea mai este indicat la vârsta adultă şi, în niciun caz, după 40-50 de ani, când nu doar metabolismul se schimbă, ci şi modul de utilizare sau beneficiul fiecărui nutrient. Mă refer, de exemplu, la zahăr, chiar dacă este în exces sau nu, el nu mai aduce beneficii creierului, aşa cum ar trebui, ci dimpotrivă. Creşte riscul de boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer sau demență. Acestea ar fi foarte indicat să nu le mai consumăm, după 40-50 de ani", a explicat Simona Carniciu, în urmă cu ceva timp, la Antena 3. Citește mai multe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel