Data publicării:

"Mâncarea viitorului va fi cu ulei de palmier". Mihaela Bilic: Este câștigător detașat la capitolul randament alimentar

Autor: Doinița Manic | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Nutriționistul Mihaela Bilic spune că mâncarea viitorului va fi cu ulei de palmier.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că mâncarea viitorului va fi cu ulei de palmier pentru că industria alimentară nu ține cont de calitate sau gust, iar palmierul este câștigător detașat la capitolul randament alimentar.

"Mâncarea viitorului va fi cu ulei de palmier. În curând vom fi 10 miliarde de oameni pe planetă, care trebuie hrăniți! Pentru industria alimentară nu se mai pune problema de calitate sau gust, contează doar randamentul și producția de calorii la hectar. Cum se iau deciziile când vine vorba de materia primă din care se face mâncarea noastră?

Iată un exemplu de calcul nutrițional pragmatic:

- Porumbul este o plantă avidă de îngrășăminte, apă și pesticide, dar face o producție record de 10 tone grăunțe la hectar asta înseamnă 40 milioane de calorii, ce pot hrăni 50 de persoane timp de un an!

- Semințele de in sunt bogate în Omega 3, iar planta nu consumă aproape deloc îngrășăminte, pesticide sau apă (ploaia din luna mai îi ajunge). Producția este de numai 20-25 qintale la hectar, echivalent cu 13 milioane de calorii, ce pot hrăni 17 persoane timp de un an, adică de 3 ori mai puțin decât porumbul.

Mihaela Bilic: Palmierul este câștigător detașat la capitolul randament alimentar

- Un hectar de palmieri produce 6 tone de ulei, echivalent a 54 milioane de calorii, ce pot hrăni 75 de persoane timp de un an.

Concluzia? Palmierul este câștigător detașat la capitolul randament alimentar, așa că nu vă mirați dacă uleiul de palmier a devenit un ingredient prezent în majoritatea produselor…ieftin, mult și sățios! Din păcate exploatarea intensivă are impact negativ asupra mediului… dar asta nu pare să oprească pe nimeni.

P. S. Apropo de uleiul de palmier din pufuleți, este cea mai stabilă grăsime la încălzire, deci nu vă speriați de ea, mai ales când e în cantitate mică. Dar da, nu este eco- friendly!", a scris Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel