Ai permisul suspendat? Instanța de judecată NU mai poate reduce perioada suspendării
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 15 apr 2021, 09:08
WhatsApp
Pexels
Pexels
Judecătorii nu mai pot anula sau reduce timpul de suspendare al unui permis de conducere, după o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a decis că judecătorii nu mai pot să se pronunțe asupra proceselor verbale de suspendare a permisului de conducere, fiind astfel imposibil în prezent ca un șofer să rămână cu permisul după depunerea unei contestații. O instanță nu mai poate decide în legătură cu necesitatea suspendării unui permis sau în legătură cu perioada de suspendare primită de un anumit șofer. 

„Instanța de judecată, învestită cu soluționarea plângerii contravenționale formulate împotriva unui proces-verbal de contravenție, prin care s-a aplicat sancțiunea complementară a suspendării temporare a exercitării dreptului de a conduce un autovehicul (…) nu are posibilitatea să examineze proporționalitatea acestei sancțiuni complementare”, este precizat într-un comunicat al ICCJ, citat de Promotor.

Suspendarea permisului este o măsură complementară, care se adaugă amenzii, iar în momentul de față nu mai poate fi anulată. Judecătorii aveau puterea de a decide dacă doresc anularea suspendării, reducerea perioadei de suspendare sau păstrarea măsurilor aplicate. Deciziile vor trebui aliniate cu cele ale ICCJ, în urma ultimei hotărâri remise. 

În prezent, un șofer poate rămâne cu permisul de conducere dacă contestă tot procesul verbal, iar acesta este anulat pentru că, de exemplu, este întocmit necorespunzător

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?