Pentru a obține aluatul de clătite, ai nevoie de o sticlă de plastic, o pâlnie, și bineînțeles cunoscutele ingrediente pentru aluat.
Pune pâlnia în sticlă și toarnă ingredientele rând pe rând. Pentru a obține cele mai bune rezultate, strânge dopul sticlei și agit-o timp de 1-2 minute, până când aluatul e omogen. Toarnă aluatul direct din sticlă în tigaie, exact atât cât ai nevoie pentru a le face mai subțiri sau mai groase, după preferință.
Dacă observi că ai făcut mai mult aluat decât ai planificat, poți păstra compoziția la frigider pentru 24 de ore.
Astfel, scapi cel puțin de spălatul bolului de mixer și a mixerului, ai un control mult mai bun asupra compoziției turnate în tigaie și obții cele mai rapide și ușoare clătite, potrivit retetepractice.ro. Metoda funcționează atât în cazul clatitelor franțuzești, cât și a celor americane.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- De ce militarii și oamenii cu handicap nu au primit „pensia” înainte de Paște 2024. Unde s-a produs confuzia
- Motivul pentru care o tânără a refuzat să mai plătească la casele self-pay din supermarket / video
- "Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”. Designerul Giulia Rossignoli dă cărțile pe față: E total invers
- Adio, mașini în București? Ce spune Nicușor Dan
- BANCUL ZILEI: Rețeta ciorbei de burtă
- Ieșirea din scenă a lui Klaus Iohannis: pas cu pas, spre scenariul lansat în DCNews în decembrie 2023
- Riscurile la care ne expunem când facem cumpărături de pe Shein și Temu
- Lui Mihai Mărgineanu nu i-a venit să creadă ce a văzut în Vama Veche / foto în articol
- Încă un accident grav în Vinerea Mare. A intervenit elicopterul SMURD
- Friptură de miel, ideală de Paște 2024. Rețeta secretă a pilotului Osiceanu. Invitații tăi vor fi încântați