România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
 Vezi si: Ultimele stiri
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 10 iun, 21:10
Ai auzit de "Salata lui Cătălin". Rețetă de vară foarte gustoasă și aromată
Rețete
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a prezentat o rețetă ce conține salată verde, pere, mure, dar şi alte ingrediente delicioase, numită „Salata lui Cătălin".

Ingrediente 

 

salată verde, valeriană și rucola

3-4 pere

300 gr zmeură și cireșe

400 gr brânză gorgonzola și brânză brie

1 cub de unt

200 gr zahăr brun

50 gr alune caju

1 sfeclă roșie, fiartă

 

Mod de preparare

 

Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată.

Perele se decojesc. Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos.

Într-o salatieră, se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate.

Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele, notează a1.ro.

 

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro