Aglomerație la vaccinare în Alba! Centrele au rămas fără vaccin, s-au cerut încă 7.000 de doze
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Mai multe centre de vaccinare au rămas fără vaccin. Directorul DSP Alba a făcut solicitare urgentă către autorități. 

UPDATE: Vaccinurile au sosit în județ. Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a precizat că de la ora 13:00 vor fi disponibile în centrele din Alba Iulia, iar de la ora 13:30, în cele din Cugir și Sebeș.

- Știrea inițială -

Patru centre de vaccinare din județul Alba au rămas fără vaccinuri Pfizer, din cauza numărului neașteptat de mare de solicitări din partea populației, scrie alba24.ro

Potrivit reprezentanților DSP Alba, este vorba despre două centre din Alba Iulia (cel de la Universitate și cel de la Colegiul ”Alexandru Domșa”), unul din Cugir și unul din Sebeș.

Marți au fost administrate în județ 1.126 de doze de vaccin: 288 cu doza I, 32 cu doza a II-a și 806 cu doza a III-a, mult peste estimările autorităților.

Au rămas fără vaccin

Asta a făcut ca o parte dintre cei programați în platforma de vaccinare să nu poată fi vaccinați.

”Eram programat de dimineață, de la 10, însă m-a anunțat cineva că nu are rost să merg pentru că nu mai aveau vaccinuri” a transmis un cititor Alba24.

Reprezentanții DSP Alba și-au cerut scuze pentru situație dar spun că problema se va rezolva miercuri, în jurul orei 14:00, când ar trebui să sosească în județ un transport cu 7.000 de vaccinuri.

Scandal la centrul de vaccinare din Craiova, după ce s-au format cozi pentru imunizarea cu a treia doză

A fost scandal la centrul de vaccinare din Craiova, unde mai multe persoane s-au dus în această dimineață ca să se vaccineze cu a treia doză, transmite Realitatea Plus. Vârstnicii s-au așezat la rând, hotărâți se se imunizeze cu a cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID.

În număr mare, au venit și cei care își fac prima doză de vaccin. În toată aglomerația, a pornit scandalul din cauză că nu s-a respectat rândul și mulți oameni nu au vrut să stea la codă. Angajații centrului de vaccinare au încercat să restabilească ordinea.

Cea de-a treia doză de vaccin se poate administra persoanelor care au minim şase luni de la rapel. În prima zi de imunizarea cu doza a treia, la nivel naţional au fost vaccinați aproximativ 20 de mii de români. În total, ieri s-au vaccinat aproape 43.000 de persoane, conform statisticii realizate de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel