Coloane de TIR-uri în așteptare la graniţa cu Ungaria
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ
Poliția de Frontieră raportează faptul că la granița cu Ungaria se înregistrează valori de trafic crescute la automarfare.

Ca urmare a restricțiilor impuse de autoritățile maghiare cu privire la circulația vehiculelor de transport marfă pe teritoriul Ungariei (sâmbătă, 07.11 - ora 23.00 ora României - duminică,  08.11.2020 ora 23.00 ora României), în prezent,  pe sensul de ieşire din ţară, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se constată o creştere a numărului de automarfare prezente la control. Acest fapt a determinat mărirea timpului de aşteptare pentru acest tip de mijloace de transport, în mod special la P.T.F. Nădlac II şi P.T.F. Petea, unde timpul de aşteptare este sub 2 ore.

”Precizăm că, de la ridicarea restricțiilor (08.11, ora 23.00 ora Românei), prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judeţelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru aproximativ 2.200 de automarfare, dintre care aproximativ 1.800 numai pe sensul de ieşire din ţară”, se arată într-un comunicat de presă. 

A fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Borş şi Borş II, respectiv PTF Petea, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel