Aglomerație de nedescris la Milano. De luni, localurile se închid / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Aglomerație de nedescris la Milano. De luni, localurile se închid / Captură foto: Corriere TV
Aglomerație de nedescris la Milano. De luni, localurile se închid / Captură foto: Corriere TV
În plină pandemie, centrul orașului Milano gemea de lume vineri și sâmbătă. Părea că toți locuitorii au ieșit în același timp să se plimbe și să petreacă în centru, înainte ca orașul să devină zonă portocalie.

Centrul orașului Milano a fost plin de oameni în acest weekend.  Părea că toți locuitorii au ieșit în același timp să se plimbe și să petreacă în centru, înainte ca orașul să devină zonă portocalie.

De luni, localurile se vor închide, iar deplasările vor fi drastic limitate. Oamenii nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00 fără un motiv întemeiat.

Ministerul italian al Sănătăţii a decis sâmbătă impunerea de restricţii suplimentare în cinci regiuni, printre care Lombardia, în cadrul luptei împotriva epidemiei de COVID-19, dar şi ridicarea lor aproape totală în Sardinia, informează AFP şi Reuters.

Cele 20 de regiuni italiene sunt împărţite în zone galbene (cu risc moderat), portocalii (risc mediu) şi roşii (risc ridicat).

Lombardia, Piemont şi Marche vor trece din zona galbenă în cea portocalie. Două regiuni, Basilicata şi Molise, devin zone roşii, în care totul este închis, mai puţin magazinele cu produse de primă necesitate (alimente, farmacii), şi unde deplasările sunt permise doar din motive profesionale şi de sănătate.

Pentru prima dată, o regiune, Sardinia, trece în zona albă, în care majoritatea restricţiilor sunt ridicate, mai puţin cele referitoare la portul măştii şi la distanţarea socială, precizează Digi24.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel